Állami kitüntetést kapott Bussay László és Lőrincz György

2013. március 15. 07:45

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából két ismert hazai borászt, az egri Lőrincz Györgyöt és a zalai Bussay Lászlót, illetve két borszakembert, Dr. Kállay Miklóst és Zilai Zoltánt tüntetett ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

2013. március 15. 07:45

A vidékfejlesztési miniszter a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át Dr. Lőrincz György borásznak, a St. Andrea Szőlő-, Bortermelő és Értékesítő Kft., St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet ügyvezetőjének, az indoklás szerint a természetes, hagyományos eljárással készített egyedi, minőségi borok előállításával elért eredményei, a hazai borkultúra fejlesztése, az egri borvidék itthon és külföldön történő népszerűsítése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Dr. Bussay László borásznak, a Bussay Szőlő és Bortermelő Kft. ügyvezetőjének, háziorvosnak, kiváló kistermelői tevékenysége, a hazai borkultúra fejlesztése, a zalai borvidék itthon és külföldön történő népszerűsítése érdekében végzett munkája elismeréseként, a Muravidék öt faluja háziorvosi teendőinek magas színvonalú ellátásáért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át Fazekas Sándor.

Szintén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át a miniszter Dr. Kállay Miklósnak, a Magyar Bor Akadémia elnökének, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárának, a Szőlészeti és Borászati Intézet igazgatójának, a Magyar Bor Akadémia elnökeként, valamint egyetemi oktatóként a hazai borászat és borkultúra fejlesztése, nemzetközi területen történő elismertetése érdekében hosszú időn át végzett munkája, tudományos tevékenysége és szakirodalmi munkássága elismeréseként.

A miniszter Zilai Zoltánnak, a Magyar Bor Akadémia főtitkárának, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, a hazai borászat és borkultúra fejlesztése és nemzetközi elismertetése érdekében végzett eredményes tevékenység elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át.

Tóthné Gábor Erzsébetnek, a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet gazdasági referensének, a kutatóintézetben végzett negyedszázados munkája, az igazgató helyettesítése során tanúsított helytállása elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Fazekas Sándor.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. március 15. 17:42
Ez a kettő, már biztosan a fideszre fog szavazni!
Nick Holgerzson
2013. március 15. 17:42
Egészségükre! Egészségünkre! :)
arlequin
2013. március 15. 17:42
helyes! a gyurinak is, meg a bussay doktornak ('civilben' orvos az istenadta borász) is nagyon jó boraik vannak. végre egy olyan állami kitüntetés, ami jó helyre ment
devlaci2
2013. március 15. 15:19
az elmúlt napok eseménye (kép)zavarosan, I. Ferenc a cigányozó Táncsics-díjas Pápa, ja és nincs jogállam, avagy hófödte forradalomból jelentkezem http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/habemus-ferenc-tancsics-dijas-papam.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!