Az Utazás Kiállításon mutatkozik be a Bakony-Balaton TDM

2013. február 22. 16:33

A 43 települést összefogó szerveződés egy éve jött létre, céljuk, hogy egész évben kínáljanak programokat a térségbe látogatóknak. Az idei Utazás Kiállításra elkészül a térség turisztikai honlapja is.

2013. február 22. 16:33

A budapesti Utazás Kiállításon lép a nagy nyilvánosság elé a Bakony-Balaton turisztikai térség – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben. Az egy évvel ezelőtt létrejött együttműködés megerősödött; a 43 települést összefogó Bakony-Balaton térségi TDM-szervezet sikereket ért el, s egész évben kínál majd programokat az ide látogatóknak – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a szervezet egy éves beszámolóján.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere hozzáfűzte: ezeket a településeket a táj szerelme köti össze; olyan különleges térsége ez Európának, amely minden korosztály számára vonzó. Lencsécs Tamara, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta: a kft. 2011-ben 62,5 millió forint támogatást nyert el a a turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet létrehozására. Tavaly ősszel mintegy 42 millió forintot nyertek Európai Uniós forrásból kerékpáros turizmus fejlesztéséhez, a kétéves projekt tavaly el is kezdődött – sorolta.

Az idei Utazás Kiállítás időpontjára elindul a térség turisztikai honlapja is tette hozzá, megemlítve, hogy tervezik turisztikai kártya bevezetését és egy 10 pontból álló, 300 kerékpárt magában foglaló kerékpárkölcsönző hálózat megszervezését is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!