Szeremley Huba gondolatai a perzsák szőlőjéről

2012. október 27. 10:57

2011 áprilisában a Shiraz-i Perzsa-Magyar Baráti Társaság néhány tagja minibusszal Badacsonyból Shirazba látogatott - Szeremley Huba ennek apropóján osztott meg pár gondolatot a perzsa identitásról és a szőlőről.

2012. október 27. 10:57

„Itt ha nagyapám, dédapám vagy az őseim művelték volna azt a szőlőt, mindegy, hogy az hol volt, a sivatagban vagy fönt a kétezer méteres sziklás hegyek tetején, ezt a mai napig művelniük kellene. Ezt nem a törvény írja elő, ez valahol a génjeikben ott van kódoltan. Föl se merülne, hogy mérlegeljék, hogy ez nekik megéri, nem éri meg, hoz profitot, nem hoz profitot. Perzsiában, Iránban szőlő tulajdonképpen mindenütt van: mindegy, hogy egy kis lugas, vagy egy nagy szőlőterület - a szőlő hozzájuk tartozik. Elszakíthatatlan, elválaszthatatlan tőlük. A perzsa identitástudatnak szerves részét adja a szőlő” - véli a badacsonyi borász.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!