Megfelelően működtek idén a viharjelzők

2012. október 29. 10:06

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság novembertől szünetelteti a viharjelzők működtetését. Az elmúlt két évben e rendszerek fejlesztésére 230 millió forintot fordított a katasztrófavédelem, 110 millió forinttal többet, mint az azt megelőző nyolc évben összesen.

2012. október 29. 10:06

Nem volt olyan baleset Magyarország tavain az idén, amelyet a viharjelző rendszer nem megfelelő működése okozott volna – közölte szombaton az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság abból az alkalomból, hogy novembertől szüneteltetik a viharjelzők működtetését. Mint írták, az elmúlt két évben e rendszerek fejlesztésére 230 millió forintot fordított a katasztrófavédelem, 110 millió forinttal többet, mint az azt megelőző nyolc évben összesen. Az egyik legjelentősebb fejlődés a Tisza-tó környékén volt, itt három állomást üzemeltek be a meglévő kettő mellé.

A katasztrófavédelem sikeresnek minősítette a vízi rendészeti őrsökkel közös ügyeleti monitorig rendszert is, amelyet Siófokon, Gárdonyban és Szolnokon valósítottak meg. A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektettek a lakosság tájékoztatására is. A jövőbeni fejlesztésekről azt írták: a legfontosabb a Balaton keleti medencéjében lévő régebbi, villanócsöves jelzők LED-esre cserélése, mivel ezek jobban láthatóak, üzemidejük hosszabb és olcsóbb a működtetésük.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!