Csak 2015-ben folytatódik az Avatar

2012. április 07. 14:54

John Landau, a trilógiává bővülő szuperprodukció producere hangsúlyozta: bár egyhuzamban készül a két folytatás, mindkét filmet önálló alkotásként kell majd kezelni. James Cameron jelenleg egy „víz alatti motion capture-rendszer” kidolgozásán fáradozik Peter Jackson speciális effektus-cégével, az új-zélandi Weta Digitallal: e technika segítségével népesíti majd be a rendező a Pandora bolygó óceánjainak világát, ahol az Avatar 2 játszódik.

2012. április 07. 14:54

James Cameron Avatar című világsikerének folytatása csak 2015-ben kerül a mozikba - jelentette be John Landau, a film producere. Bár Cameron korában sem jelölt meg pontos határidőket az Avatar tervezett folytatásainak forgalmazására, de annyi körvonalazódott, hogy a második részt 2014-ben, a harmadikat pedig 2015-ben láthatják legkorábban a nézők - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása. Cameront azonban az utóbbi időben nagyon lekötötte a Föld legmélyebb pontjára, Mariana-árokba vezető tudományos expedíció, valamint Titanic című szuperprodukciójának térhatásúvá változtatása.

 
„Nem mondunk időpontokat, de szerintem a 2014 szoros dátum lenne. Helyére kell tenni a dolgokat: a film alakítja a forgalmazási dátumot, nem a dátum a filmet” – idézte a THR.com Landaut, aki az Empire magazinnak beszélt a sci-fi trilógiává bővüléséről. A producer hangsúlyozta: bár egyhuzamban készül majd a két folytatás, mindkét filmet önálló alkotásként kell kezelni, és úgy is fogják. 
 
Közben Cameron már megkezdte a közös munkát a A Gyűrűk Ura-trilógiát is jegyző új-zélandi Weta Digital speciális effektus céggel, amely egy „víz alatti motion capture-rendszer” kidolgozásán fáradozik. Az új technika segítségével népesíti majd be a rendező a Pandora bolygó óceánjainak világát, ahol az Avatar 2 játszódik. Landau azt is elárulta, hogy a film nem csak víz alatti jelenetekből épül föl. Olyasmire számíthatnak a nézők, mint a „lebegő hegyek” esetében, amivel az első részben találkoztak. A folyatatás „a víz alatti világba vezet, elhagyja és visszatér oda” – mesélte a producer.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!