Hollandiában díjazták Fischer Ivánt

2011. október 18. 12:56

A magyar karmester vezényelte az idei év legszebb hangversenyét az Ovation Award szakmai zsűrije szerint.

2011. október 18. 12:56

Fischer Ivánt Hollandiában tüntették ki egy Wagner-Bartók estért: az Ovation Award szakmai zsűrije szerint a magyar karmester vezényelte az idei év legszebb hangversenyét. Fischer az elmúlt héten négyszer is vezényelte a híres amszterdami zenekart, ezúttal francia-spanyol műsorral, október 15-én pedig szerzői estet is rendeztek saját kompozícióiból a Concertgebouw zenészei.

 
A díjazott hangversenyen két kantáta hangzott el: a Spinoza-fordítások és a Német-Jiddis Kantáta, emellett több dal és kórusmű, végül pedig egy ősbemutató, a Shud Sarang-szextett is megszólalt, amelyet a művész holland zenészek felkérésére komponált.
 
Fischer Iván a napokban amerikai turnéra indul a Budapesti Fesztiválzenekarral, Schubert és Bartók műveiből összeállított műsorral. Az előadást a budapesti közönség is hallhatja a Művészetek Palotájában november 3-án, 4-én és 6-án.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. október 19. 07:01
Remelem valamelyik tv bemutatja majd, meghallgatnam. Fisher nagyon jo karmester, hogy ugy egyebkent kellemetlen frater az nem szamit.
Fakutya ezredes
2011. október 18. 23:50
Fischer zeneszerzéssel is foglalkozik, és a zsidó gyökerek iránti odaadás itt mutatkozik meg legerősebben. „Néha zenét is szerzek – mondja szerényen – egyszerű, tonális, vokális műveket. Soknak jiddis szövege van. Attól félek, a zeneművek nélkül ezt a nyelvet elfelejtenék. Másoknak is kellene jiddis nyelvű zeneműveket szerezniük.” Legismertebb darabja az „Eine Deutsch-Jiddische Kantate“ (Német zsidó kantáta) címet viseli. A darabot már számos európai országban és Amerikában is bemutatták, de Angliában még nem. Jahogy sajat szerzemeny. Ezt illik odairni.
Fakutya ezredes
2011. október 18. 23:49
Német-Jiddis Kantáta - ez mi, mer errol nem hallottam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!