Szőcs: Keressék meg a filmesek az eltűnt pénzt!

2010. december 20. 14:04

Szőcs Géza Placido Domingo operaénekes társaságában vasárnap bejelentette: jövőre Los Angelesben bemutatják Erkel Ferenc Bánk bánját. A kultúráért felelős államtitkár megígérte: válaszolni fog a Magyar Filmművészek Szövetségének keddi levelére.

2010. december 20. 14:04

„A 2011-es költségvetésben a kormány egymilliárd-harmincöt millió forintot különített el, ami kevesebb, mint egyötöde a 2010-es támogatásnak. Ez a pénz a Magyar Mozgókép Közalapítvány kötelezően ellátandó feladatainak költségeit sem fedezi, nemhogy új filmes produkciók létrehozását...” - írták magyar filmesek nyílt levelükben. Ebben kifejtették: „Nyitottak minden pozitív kezdeményezésre, ennek hiányában azonban kénytelenek megállapítani, hogy a kormány kimondta a halálos ítéletet a magyar filmre”. Felszólítják a kormányt, hogy haladéktalanul tájékoztassa a filmszakmát a támogatással kapcsolatos terveiről.

Szőcs Géza Placido Domingo operaénekes társaságában vasárnap bejelentette: jövőre Los Angelesben bemutatják Erkel Ferenc Bánk bánját. Az államtitkár elmondta továbbá: válaszolni fog a filmesek keddi nyílt levelére. „Azok, akik a pénzügyek felett rendelkeznek, azt mondják, ha a filmeseknek olyan fontos, miért nem keresik meg, hogy hova lettek az eltűnt milliárdok?!” - tette fel a kérdést Szőcs.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2010. december 21. 10:29
Jó, poénos válasz! Pláne, hogy tudjuk, az - eddig kedvezményezett - filmes körökből/klikkekből mostanra kitört az erkölcsi érzék és aggodalom. (Kár, hogy nem korábban!) Mindazonáltal a t. minisztérium is léphetne, vizsgálódhatna. De leginkább, eldönthetné, hogy mit akar! Nyilván rengeteg önjelölt van az új pénzosztó szervezet élére. De csak teljesen átlátható, ellenőrizhető módon szabad működtetni. Rengeteg tehetséges fiatal van a magyar filmesek közt is. Ne hagyja őket bizonytalanságban a minisztérium. Az ő sikerük Magyarország sikere is!
nagykata
2010. december 21. 04:20
a sorstalansáot kétszer kellett kifizetni. és meg cirkuszt sem lehetett csapni, mert gondolom az rossz fényt vetett volna a kicsodakra is?
balbako_
2010. december 20. 19:24
A derék besúgók, ilyen-olyan tolvajok most vinnyognak, kéne a pénz. Én meg mint egyszerű néző kérdem az agyon hallgatott, ámde csodálatos Bánk bán filmen és az agyonfikázott, de nézhető Hídemberen kívül mit tetszettek csinálni az elmúlt 20 évben?
Honfi-fi
2010. december 20. 18:47
Jó válasz. Gratula, egyetértek vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!