Kiadják a Nobel-békedíjas verseit

2010. december 16. 10:02

A jelenleg is börtönben lévő kínai Nobel-békedíjas Liu Hsziao-po verseit kiadják az Egyesült Államokban. A kötet két nyelven jelenik meg.

2010. december 16. 10:02

2012-ben jelenik meg a kínai Nobel-békedíjas Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) Június negyediki elégiák (June Fourth Elegies) című kötete a Graywolf Press kiadó gondozásában. Az ellenzéki gondolkodó és irodalomkritikus könyve kétnyelvű kiadásban lesz kapható. A könyv címe 1989. június 4-re utal, amikor a pekingi Tienanmen téren leverték a demokrácia melletti diáktüntetést.

Liu jelenleg 11 éves börtönbüntetését tölti. 2009-ben államellenes felforgatás vádjával ítélték el, miután társszerzője volt egy emberi jogokat és politikai reformokat sürgető kiáltványnak. Kínában elsötétültek a képernyők, amikor a CNN, a BBC és a TV5 tudósításokat adott a 2010-es Nobel-békedíj átadásával kapcsolatban. A Nobel-ceremónián Liu székét üresen hagyták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!