Háborognak a magyar filmesek

2010. november 16. 09:48

A Magyar Filmművészek Szövetsége kifogásolja, hogy a kormány teljesen átalakítaná a filmfinanszírozás rendszerét. Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz a szakma nevében.

2010. november 16. 09:48

Nyílt levélben fordul Orbán Viktorhoz a szakma nevében a Magyar Filmművészek Szövetsége a filmfinanszírozás, illetve a magyar film jövője érdekében. Azt szeretnék elérni, hogy a filmre szánt állami támogatás fő címzettje továbbra is a Magyar Mozgókép Közalapítvány legyen - írja a Népszava.

Kifogásolják, hogy a kormány teljesen átalakítaná a filmfinanszírozás rendszerét, ám arról a szakmával nem egyeztettek. A szövetség azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a jövő évi költségvetésben az MMK mellett az idei 5 milliárd forinttal szemben csak egy milliárd szerepel, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium mellett 2 milliárd forint, a magyar film támogatása címszó alatt.

A Magyar Filmművészek Szövetsége kiemelte: „Nem könyöradományt kérünk, nem pénzért kuncsorgunk, hanem a kormány és a Magyar Mozgókép Közalapítvány között létrejött és 2013-ig érvényes szerződés értelmében alapvető jogainkat szeretnénk érvényesíteni” - fogalmazta meg Surányi András filmrendező.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merillincs
2010. november 17. 08:17
Nem kellett volna annyit lopni. Vagy ahogy a bölcs rabbi mondta a hitközségnek: - Tegyétek vissza a pénzt...
Kaducsa
2010. november 16. 22:13
"Magyar Filmművészek Szövetsége" ??? Ilyen nincs is.
crm114
2010. november 16. 19:05
A filmfinanszírozást most rögtön meg kellene szüntetni, nem kell átalakítani. Ideje, hogy liberális művészeink bemutassák, hogyan öngondoskodnak a Piaci Verseny körülményei között.
elfelejtette
2010. november 16. 17:19
A magyar filmeseknél és rajzfilmeseknél belterjesebb társaság egyszerűen nem létezik. Atomot nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!