Zsidó Liga: Roger Waters antiszemita

2010. október 03. 21:13

Antiszemita elemeket fedezett fel Roger Waters színpadi show-jában egy amerikai zsidó szervezet. Waters válaszában rámutatott: csupán az embereket egymás ellen fordító ideológiák ellen akart felszólalni.

2010. október 03. 21:13
Az Anti-Defamation League (Rágalmazásellenes Liga) nevű amerikai zsidó szervezet szerint antiszemita elemeket tartalmaz a Pink Floyd volt énekesének színpadi show-ja. Abraham Foxman a The Wall turnéjának egy animációját kritizálta, amelyet a Goodbye Blue Sky című dal alatt vetítenek: az animációban katonai repülőgépek először Dávid-csillag, majd dollár alakú bombákat szórnak szét. 
 
„Roger Waters szándéka az volt, hogy a ciszjordániai védőfalat kritizálja, de az ilyen szimbólumok használata egy koncerten szabad asszociációkra adhat okot, és az üzenet könnyen félreértelmezhető, a zsidókról és a pénzről szóló kommentárként. Természetesen Watersnek minden joga megvan ahhoz, hogy a zenéjén keresztül kifejezze a politikai nézeteit az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán, de az általa választott képi kifejezőeszközök átlépik az antiszemitizmus határát” - mondta Foxman.
 
„Ha Mr. Foxman tényleg el is jött volna egy koncertemre, mielőtt ítélkezett és véleményt nyilvánított volna, valószínűleg nem háborodik fel, mivel nincs semmi antiszemitizmus A Fal előadásában... Mr. Foxman állításával szemben, semmi rejtett jelentés nincs a szóban forgó szimbólumok sorrendbe állításában vagy egymás mellé helyezésében. A dalban arra akartam rámutatni, hogy mindannyian ki vagyunk téve az egymással szemben álló vallási, politikai és gazdasági ideológiák folyamatos bombázásának, ami csak arra uszít minket, hogy egymás ellen forduljuk” - válaszolt a szervezet vádjaira honlapján Waters.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. október 04. 18:31
Nem kevesebbet tűztek maguk elé, mint hogy a világon minden szóra nyíló pofába beleülnek. Hát ekkora seggük még nekik sincs. Egyszer kikiáltják, hogy a király meztelen.
balbako_
2010. október 04. 12:10
Sok időt megtakarítanánk, ha a jövőben azt mondanák meg ki nem antiszemita!
nagykata
2010. október 04. 00:28
de ennek az éremnek van egy másik oldala is, és az valahogy úgy néz ki, hogy ha a magyar parlament 386 székéből 386-ban ők ülnének, akkor az valami totálisan természetes lenne a részükről. maguktól soha sem értenék, hogy mi is ebben a nehezen vállalható - nem úgy, mint Rákosi, aki viszont értette, de ez más téma -, és meg lennének győződve, hogy igy normális a világ. ugyan ez a helyzet amerikában, ahol egyáltalán nem titok a felekezeti hovatartozás a politikusok körében, a hivatalos honlapjukon ott van. a törvényhozásban konzervativ becslésem szerint simán négyszeres arányben vannak túlképviselve. és én ezt el is tudnám fogadni, ha ezek a dolgok nem lennének tabusitva, ha nyilvánosan - term. civilizáltan - meg lennének / lettek volna beszélve. de erről szó sem lehet, és Foxman úr csak végzi a dolgát tovább.
Kovács Zsolt
2010. október 03. 23:24
Kifejezetten örülök, hogy Waters ilyen intelligens módon reagált erre az aljas vádra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!