Vuk, Szaffi meg a többiek

2010. augusztus 09. 13:12

Dargay Attila halálával a hazai animáció örökké megváltozott. Augusztus 22-ig kiállítás emlékezik meg a nagyszerű alkotóról az Aranytízben.

2010. augusztus 09. 13:12

Dargay Attila 2009-es halálával olyan karakterek megalkotóját veszítettük el, mint Vuk, Szaffi, Lúdas Matyi, A nagy ho-ho-ho-horgász, Pom-pom, Gusztáv, Az erdő kapitánya, Vacak (A hetedik testvér) vagy A három nyúl. A legendás rajzfilmes, figuratervező, grafikusmester és forgatókönyvíró pályafutásának relikviáit, figuraterveket, mesekönyveket, újságokat, magazinokat (a mester éveken keresztül dolgozott a Dörmögő Dömötörnek, képregényei pedig a Pajtásban jelentek meg), képeslapokat, bélyegeket, társasjátékokat, vázlatokat, fotókat és rajzokat, színházi díszletek terveit tekinthetjük meg azon a tárlaton, augusztus 22-ig látogatható az Aranytíz Művelődési Központban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!