Razziamentes Sziget, Kispállal

2010. augusztus 09. 08:55

Körülbelül 100 ezer forintot kell kipengetniük Gerendaiéknak, hogy biztosan ne legyen Mahasz-razzia a szerdán kezdődő Sziget Fesztiválon. A mínusz első napon megakoncerttel vesz könnyes búcsút a huszonhárom éves Kispál és a Borz.

2010. augusztus 09. 08:55

Ránk köszöntött immár a mínusz egyedik nap, a Kispál és a Borz utolsó fellépésével. Az együttes zártkörű próbát tartott augusztus 6-án, melyre az a 200 szerencsés rajongó juthatott be, akik a Facebookon, illetve a Sziget oldalon jelentkeztek. Lovasiék a próba után dedikáltak is.

Az Index úgy tudja, hogy a szórakozóhelyek is fizethetnek átalánydíjat a náluk fellépő DJ-k helyett a MAHASZ-nak, de ezt a szövetség eddig nem nagyon reklámozta. Az ár évente nagyjából 90 ezer forint. A Szigettel kötött szóbeli megállapodás alapján, az ott fellépő DJ-k utáni jogdíjak kb. 100 ezer forintra rúgnak egy hétre. A szerződést várhatóan hétfőn írják alá.

A MAHASZ idén a rendőrséggel együtt a Volt Fesztiválon razziázott illegális zenék után kutatva - ebből pedig majdnem nemzetközi botrány kerekedett. Az egyik külföldi fellépő ugyanis megosztotta negatív tapasztaltait az internetezőkkel a Twitteren, egy hazai lemezlovasnak pedig lefoglalták a laptopját.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. augusztus 10. 12:01
Nem sok egy kicsit a Kispálból? Már elmúlt a meleg büszkeség napja....n legyen most már minden ürügy ezek reklámozására! Volt Kossuth-díj is....mi kell még. hogy elég legyen?
sergei
2010. augusztus 09. 19:56
Meg kéne már szüntetni az ilyen gittegyleteket. Nem a jogdíjakkal van bajom, hanem azzal, hogy valaki kikiáltja magát jogvédőnek, és ezért pénzeket szed be. MAHASZ, BSA, ProArt. Persze a termékek előállítójának egy fillér nem jut belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!