Kiadják Mussolini naplóit

2010. augusztus 05. 11:28

A Duce három évvel ezelőtt előkerült naplóját a családdal és a megtalálóval történt megegyezés után, idén novemberben adják ki.

2010. augusztus 05. 11:28

Novemberben megjelennek Benito Mussolini olasz fasiszta politikus 1935 és 1939 között írt feljegyzései a milánói Bompiani kiadó gondozásában. A naplók létezése már három évvel ezelőtt napvilágra került, de a kiadó csak 2010-re tudott megegyezni a diktátor örököseivel, illetve a naplók megtalálójával. A kézirat eredetiségét a Mussolini-család igazolta, azonban néhány tudós továbbra is kétkedve viszonyul hozzá.

A naplót az olasz közvélemény a második világháború óta folyamatosan kereste: azóta több hamisítvány jelent meg. Ezek között olyan kézirat is van, melyet az olasz bíróságok bezúzásra ítéltek. Az eredeti naplót végül 2007-ben Marcello Dell'Utri kormánypárti szenátor találta meg, és Lorenzo Bianchi, a Ducét elfogó partizánbrigád háború után krupiéként dolgozó tagja őrizte meg azt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!