A TV2 áll jobban a nézettségi versenyben

2010. augusztus 25. 11:04

Augusztus második hetében mind a Mokkát, mind a Tényeket többen nézték, mint az RTL Klub párhuzamosan futó műsorait, derül ki az Indexhez eljuttatott nézettségi grafikonokból. Régebben ez korántsem volt így.

2010. augusztus 25. 11:04

3,9 százalékot vert rá augusztus második hetében az RTL Klub híradójára a Tények: míg előbbi műsort 25 százaléknyian nézték a 18-49 közötti korosztályban, addig a TV2 híreit 28,9 százaléknyian. A reggeli műsorsávban nagyobbra nyílt az olló a két csatorna között: az RTL Reggelije 13,5 százalékos közönségarányt tudhat magáénak, a rivális Mokka pedig 20,9-et. Év elején ez pont fordítva volt: az RTL-híradót 35 százaléknyian, míg a Tényeket 24,8 százaléknyian nézték.

„Ebből is látszik, hogy a Tények nézettségének szerény növekedése mellett az RTL Klub jelentős nézettségvesztése okozta a Tv2 sikerét. Persze nem szabad elfelejtenünk, hogy nyár van, az RTL Klubban ilyenkor feltekerik a légkondit és pihennek picit, de a Tv2 erejét jelzi, hogy a Mokka előretörése után az RTL átalakította a Reggelit” - értékel Szabó Zoltán, az Index szakújságírója.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!