Bojkottálják a zenészek Izraelt

2010. június 08. 13:12

A nemrég több halálos áldozatot követelő izraeli katonai támadásokat előbb politikusok, most pedig zenészek is elítélték. Lemondta koncertjét a Placebo, a Klaxons és a Gorillaz Sound System, a Pixies pedig közleményben jelentette be, hogy nem lép fel június 9-én a Tel Aviv-i Pic.Nic fesztiválon.

2010. június 08. 13:12

A múlt héten több halálos áldozatot is követelő izraeli katonai támadásokról szűmoltak be, amelyeket a Gázai övezetben segélyhajók ellen intézett a hadsereg. Az akciókat politikusok, most pedig a popzenészek is elítélték, akiket emberi jogi szervezetek kerestek fel, hogy lépjenek vissza a fellépéstől. „Nehezen hoztuk meg ezt a döntést, mert tudjuk, hogy az izraeli rajongók már nagyon régóta várták ezt a koncertet. Tőlük a legőszintébben kérünk bocsánatot, de sajnos rajtunk kívülálló események játszottak össze ellenünk” - áll a Pixies közleményében.

Elvis Costello még a múlt hónapban jelentette be, hogy politikai okokból nem vállalja a június végére és július elejére lekötött koncertjeit az országban, most pedig újabb zenészek bojkottálják Izraelt. A Pic.Nic fesztiválra meghívott sztáregyüttesek közül a Pixies, a Placebo, a Klaxons és a Gorillaz Sound System is lemondta a fellépést.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. június 09. 09:58
vajon a death metalosok, is bojkottálnak ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!