Ittas választási bizottság, agresszív szavazó, tömeges rosszullétek: nem várt események tarkították a szlovákiai választást

2023. szeptember 30. 19:09

Az eredményekre még várni kell, de bőven volt már elég izgalom.

2023. szeptember 30. 19:09

Javában zajlik az előrehozott parlamenti választás Szlovákiában, ahol 22 órakor zárnak a szavazóhelyiségek, de már több, nem várt történés akasztotta meg a szavazás menetét. Ki is kellett tolni a kampánycsend határidejét 22:40-re, miután az egyik választási bizottság egy tagja fulladozni kezdett, és mentőt kellett hívni hozzá.

Többen is rosszul lettek a nap folyamán

Nem ő volt azonban az egyetlen, aki rosszul lett a szavazóhelyiségekben: 15 óráig összesen tíz szavazókörzetbe riasztották a mentőket. A legtöbbször ájulás, félrenyelés, epilepsziás roham és sérülés miatt.

 

Egy 78 éves vágbesztercei férfi életét vesztette, miután összeesett a szavazási helyiségben. 

 

„15.45-kor érkezett a segélykérő hívás, mert egy idősebb férfi összeesett a szavazóhelyiségben. A mentősök mindent megtettek, de a 78 éves férfi életét nem sikerült megmenteni, a sikertelen újraélesztési kísérletet követően csak a halál beálltát tudta megállapítani a mentőorvos” – idézi az Új szó az Egészségügyi Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivőjét, Viliam Sládeket.

Részeg bizottság

Nemcsak a rosszullétek, de más nem várt fejlemények is nehezítették a választási bizottságok munkáját.  

 

Bölényfalun (Zuberec) például kimondottan jó hangulatban indulhatott a nap: az alkoholszondás ellenőrzés kimutatta, hogy a választási bizottság elnöke és egyik tagja is ittas állapotban volt.

 

A rendőrség lakossági bejelentésre érkezett a helyszínre, és végezte el a vizsgálatot, mert többen is jelentették, hogy a bizottság tagjai nem józanok.

A szavazókkal sem könnyű

A bizottsági tagok mellett a szavazók közül sem mindenki viselkedett az előírtaknak megfelelően. Eperjes megye egyik településén egy férfi túlzott lelkesedésében a szavazólapokkal együtt a személyi igazolványát is az urnába dobta. A hivatalos iratot nem is kaphatja vissza az urnák kibontásáig, amit szerencsére viszonylag jól viselt. Ellentétben egy 67 éves férfival, aki nehezményezte, amikor felszólították, hogy a megfelelő urnába dobja a szavazólapot. Annyira bedühödött, hogy agresszívan kezdett viselkedni, és megrongálta az érvénytelen szavazólapoknak fenntartott urnát.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

 

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. október 01. 00:06
Mi a faszt lehet félrenyelni egy szavazóhelységben?
Kozmosz
2023. október 01. 00:00
A kettőskereszt Magyarországhoz való alárendeltségüket jelképezi.
sentimental
2023. szeptember 30. 22:24
csóróság van mindenhol
sentimental
2023. szeptember 30. 22:23
Orbáni csoda sincs minden nap
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!