A jövő erdélyi vezetőit keresi az MCC

2023. augusztus 29. 20:18

Újra elindul az Erdélyi Politikai Iskola!

2023. augusztus 29. 20:18
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) partnerségben szervezett ingyenes képzése, az Erdélyi Politikai Iskola újra megnyitja kapuit.

Az öt hétvégéből és köztes feladatokból álló, magyar és angol nyelven folyó képzéssorozat alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés technikáiba, a közvélemény-kutatás, beszédírás, videókészítés módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs gyakorlatokon keresztül fejleszthetik. Az első évfolyam 2017-ben indult el, azóta több mint százfősre bővült a képzést elvégzettek tábora.

Ahogy Szerényi Szilárd, a képzés koordinátora lapunknak kifejtette: „Olyan 18 és 36 év közti fiatalokat keresünk, 

akik szívesen vennének részt egy egyedülálló közösség- és jövőépítő munkában.

 Olyanokat, akik szívesen foglalkoznának az erdélyi magyarság fontos társadalmi kérdéseivel, csak eddig nem találtak munkájukhoz megfelelő képzést és platformot.”

Hozzátette, hogy az RMDSZ és a MIÉRT partnersége révén a képzés résztvevői az erdélyi politikai tér sajátosságaival és fontos szerepelőivel személyesen is megismerkedhetnek. Az MCC tudástőkéje és nemzetközi horizontja pedig olyan szakembereket és készségfejlesztő kurzusokat biztosít, amik magabiztos tájékozódást jelenthetnek az erdélyi és tágabban az európai politikumban.

Az idén tavasszal végzett évfolyam öregdiákja, Debreczeni Edina-Tímea lapunknak elmondta: „A sport világából érkezve, illetve sportegyesületi vezetőként is 

megszámlálhatatlanul sok új ismeretet és motiváló impulzust adott számomra az Erdélyi Politikai Iskola.

 A képzés lehetőséget biztosított rá, hogy mélyebb betekintést nyerjek a közélet szövevényes világába. Szívből ajánlom minden erdélyi fiatalnak, hogy kipróbálja magát a program keretein belül! Az élményrengeteg mellett új barátokra tehetnek szert, és közösségüket is segíthetik az itt szerzett tapasztalatokkal.”

A képzésre szeptember 24-ig az MCC honlapján, itt lehet jelentkezni.
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnDoe1984
2023. augusztus 30. 09:04
Valaki segítsen nekem megérteni, hogy ebben mi a közfeladat, amire ugye az MCC közpénz százmilliárdokat kapott? Románia felvirágoztatásához akarnak edukált és széles látókörű vezetőket képezni, hogy többek között bele tudjanak szólni más országok belügyeibe vagy a jövő fideszes kádereit, Demeter Szilárdjait, Vidnyánszky Attiláit keresik abból a pénzből, amivel a magyar családokat, gyerekeket is lehetne támogatni?
Ugandai Bubu
2023. augusztus 29. 22:49
Normális európai országokban ezt, ilyen formában nem felülről, a közpénzen kitartott, orbanelita pártállami foximaxik döntik el, zárt ajtók mögött csicskáztatva a tehetségkutatón vergődő wannabe csinovnyikokat.
Vata Aripeit
2023. augusztus 29. 20:59
Igen, munka van. És ezért utálnak minket, akik mindent utálnak, ami magyar. Le a kalappal előttetek! Ezt nem érti már se a magyar, se a nemzetközi baloldal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!