Megdöbbentő fejlemény: akár alapjoggá is teheti az Európai Parlament az abortuszt

2024. április 09. 09:08

Az Európai Parlament tagjai hamarosan szavazni fognak arról, hogy az abortuszhoz való jogot rögzítsék-e az Európai Unió Alapjogi Chartájában.

2024. április 09. 09:08
null

Nyitókép: Unsplash/ Ömürden Cengiz 

Izabela Kloc, a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel párt európai parlamenti képviselője a wPolityce portálnak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy Brüsszel korlátozni próbálja az abortusz nemzeti szintű szabályozását – írja a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva a Magyar Nemzet. 

„Bár az élethez való jog védelmezői, akik közé én is tartozom, nagyon aktívak voltak a parlamenti viták során, a törvényhozásban az abortuszlobbi van többségben. 

Arra fognak törekedni, hogy a jogról alkotott szélsőségesen liberális elképzelésüket minden tagállamra ráerőltessék. Csak annyit tennék hozzá, hogy ez az elképzelés alapvetően antihumanista és nőellenes”– fogalmazott Kloc.

A jobboldali politikus szerint, ha az abortuszhoz való jogot beillesztik az Alapjogi Chartába, az lehetővé fogja tenni a kormánykoalíció számára, hogy olyan törvényeket hozzon, amelyek ellentmondanak az alkotmánynak.

Margarita de la Pisa Carrión spanyol EP-képviselő is az élet védelmében szólalt fel a legutóbbi európai parlamenti vitán. Akkor arról beszélt, hogy mindannyian az emberi család tagjaiként lettünk megteremtve és a létünk nem attól függ, hogy mások elfogadják-e vagy sem.

„Tekintettel a terhesség fontosságára, nekünk, nőknek támogatásra, információra és gyengédségre van szükségünk, mert amikor tehetetlenséggel vagy nehézségekkel szembesülünk, az abortusz javaslata nem teszi lehetővé a valóban szabad és tájékozott döntést. Segítsünk a nőknek megoldani azokat a körülményeket, amelyek e drámai döntéshez vezették őket: szegénység, magány, a munkahelyük elvesztésének kockázata, félelem attól, hogy nem fogadják el őket, vagy elveszítik szabadságukat” – mondta a vitán a spanyol politikus. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 375 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. április 17. 11:58
A Tajgetoszt is alapjoggá kellene tenni és az összes fajtalankodó buzi gazember pusztuljon.
Patika
2024. április 09. 17:12
Ha kellek egy sima műtéti döntéshez, akkor miért ne rendelkezhetnék magamról meg arról, hogy akarom-e amit nem vagy igen?
KBA98
2024. április 09. 16:51
Ha jól szavazunk, akkor ez a mocskos csőcselék eltakarítható lesz az EU-ból!
cinkegolyó
2024. április 09. 15:57
A képen lévő ágyba akár kutyát is tehettek volna. Most a hét végén a tatai tónál voltunk kirándulni és többen toltak kutyát gyerekkocsiban, volt aki a karjába cipelte az ebet. Fiatal párok, lányok két kutyuskát is sétáltattak pórázon, gyerek sehol. Egy fél emberöltő múlva ezek lassan nyugdíjba készülődnek, de nem lesz aki a járulékot befizesse ahhoz, hogy tisztességes nyugdíjat kaphassanak. Majd állambácsit fogják hibáztatni, hogy nem tartja el őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!