Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Háborús pszichózis Európában: egyre közelebb kerül Németország a hadkötelezettség visszaállításához

2024. május 22. 14:45

Manfred Weberék célja az, hogy az EP-választások után felálló új parlament az elsők között tárgyalja majd az egész unióra kötelező sorkatonai szolgálatot.

2024. május 22. 14:45
German armed forces practice operations on land

Nyitókép: Sebastian Gollnow / DPA / AFP

Az Európai Unió legnépesebb országában az elmúlt időszakban egyre élénkebb politikai és társadalmi viták vannak a hadkötelezettség visszaállításának lehetőségeiről. Az erről folytatott párbeszéd szerves részét képezi az ország, Oroszország 2022 februárjában megkezdett ukrajnai háborúját követően élesen megváltozott katonai és biztonságpolitikai hozzáállásának – olvasható egy, a Magyar–Német Intézet által publikált tanulmányban.

A Fonay Tamás Álmos által jegyzett cikk szerint

hamarosan zöld jelzést kaphat a hadkötelezettség visszaállítása Németországban.

A baloldali kormánykoalíció mellett ugyanis az ellenzékben politizáló kereszténydemokraták is napirendre vették az ügyet, illetve olyan közvélemény-kutatások láttak napvilágot, amelyek azt mutatják, hogy a német társadalom többsége is támogatná a sorkatonai szolgálat visszavezetését. 

Mindeközben – írta meg a Magyar Nemzet – Manfred Weber a BR24 választási beszélgetésében kijelentette, hogy a sorkötelezettség bevezetése szükséges lépés.

Sőt, megfontolandónak tartaná azt, hogy a katonai szolágaltot kiterjesszék a nőkre is.

A V4NA Nemzetközi Hírügynökség brüsszeli forrásokból úgy értesült: az Európai Néppárt elnökének javaslata több országban is termékeny talajra talált. Manfred Weberék célja, hogy 

az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd az uniós kötelező sorkatonai szolgálatot.

A kötelező katonai szolgálat jelenleg kilenc országban van érvényben Európában. 

A témában a Magyar Nemzet készített egy összeállítását, amit ITT, a fentebb említett tanulmányt pedig ITT találja.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:21
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
robag7
2024. május 22. 21:57
Csak nyugodtan kampányoljanak ezzel a néppártiak. Majd a szavazók az Afd-re, LePenre, meg a a többi szélsőségesnek nevezett, valójában VALÓDI jobboldali pártokra fognak szavazni.
Hangillat
2024. május 22. 20:42
BADLY OR WELL 2024-1984=40 Orwell negyven évet tévedett, de sebaj, itt van végre az EP-demokrácia -utód: EPkrácia demo. EU Internazi Anti Russian Army. Népesedéstől függetenül kislányok korai nemváltása, gender army. Az oroszgyűlölet helyes elsajátítására beültetett chip és pitbull extraktum kell az 5-ik év betölttésekor, hogy a 'ruha', 'rugó', illetve az 'orbánc', 'orca'szavak első két hangjának- betűjének észlelésekor automatikus elő-gyűlölet reakciónak kell kiváltódnia, valamint szankciós ötletek mint házi feladat, project az ábc elsajátítása után. Military tábor nyaranta, harci tüsszentés, nézés elsajátítása még a beszédkészség előtt. Kindertojásgránát, égett lőporszagú szappan minél előbbi használata. Manfred Weber induló, Óda az EU Lövedékhez stb. (Sorkatonai szolgálat híján katonai nyári kollégium lehetne az utolsó tanévet megelőzően, hétvégi eltávval.)
Kovács Ubul
2024. május 22. 18:23
"És ha el tudja hitetni egy kormány, vagy egy ilyen harmadik világbeli erő az ellenfeléről, hogy valójában ezen a szinten kell félni az ellenzéktől, mert az a fizikai biztonságot is veszélyezteti már, akkor jó eséllyel pályázhat arra, hogy mindenfajta kormányzati teljesítménytől függetlenül, a rend iránti vágy miatt odafordulnak az emberek.” - Orbán Viktor, 2007
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!