Álszent váltás: már Cseh Katalin is kiborult a brüsszeli rendőrség miatt, szerinte is megsértették a szólásszabadságot

2024. április 17. 05:52

Miután pártcsaládjuk tagja elítélte az eseményeket, már a Momentum politikusa szerint is sérti a szólásszabadságot a brüsszeli rendőrség fellépése.

2024. április 17. 05:52

Nyitókép: Facebook

Ahogy megírtuk, rendőrök szálltak ki a Brüsszelben tartott békepárti és migrációellenes Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára (NatCon), melynek sztárszónokai Orbán Viktor magyar miniszterelnök, illetve Nigel Farage Brexit-párti brit politikus voltak, ám karhatalommal próbálták megakadályozni Brüsszelben a békepárti, migrációellenes konferencia megtartását.

Momentum: A póthelyszínről is kidobták Orbánék brüsszeli konzervatív konferenciáját

A hírre a magyar baloldali párt, a Momentum is reagált. Mint írták: „A póthelyszínről is kidobták Orbánék brüsszeli konzervatív konferenciáját.
Nem lesz ebből várfoglalás...”. 

A párt kapcsolódó bejegyzését itt nézheti vissza:

Momentum a NAtCon-ról, fotó: Facebook
Fotó: Képkocka/Facebook

Cseh Katalin álszent fordulata

Miután azonban a belga kormányfő, akinek pártja egyébként a Momentum EP-s pártcsaládjának tagja ugyancsak felszólalt, és határozottan elítélte a belga rendőrség akcióját, Cseh Katalin is éles pálfordulást tett a közösségi oldalán. Mint az X-en fogalmazott:

„A brüsszeli rendőrség mai lépése elfogadhatatlan volt, és egyértelműen sérti a szólásszabadságot. 

A szélsőjobboldali tekintélyelvűek ellen nem lehet úgy harcolni, hogy hasonlóvá válunk hozzájuk”

– írta Cseh Katalin.

Gyorsan döntött a belga bíróság

A konferencia szervezői még a keddig napon bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét, amellyel el akarta lehetetleníten a békepárti és migrációellenes konferenciát. A polgármester terve kudarcba fulladt, ugyanis

a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést.

„A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megnyerte a jogi csatát, miután a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést. Köszönöm ADF!” – írta a döntés kapcsán a közösségi oldalán Yoram Hazony, izraeli konzervatív történész.

Bár a jelek szerint komoly erők sorakoztak fel emellett és sokat szerették volna, a NatCon konferencia minden más korábbi hírrel ellentétben a szerdai napon folytatódik, nem is akármilyen előadókkal.

A szerdai napon Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is felszólal.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. április 17. 11:49
Semmitérő, világi nagy szarházi, veszett szuka. Már akkor hazudik amikor szólásra nyitja a száját de még hang nem hagyta azt el.
kuzmics
2024. április 17. 10:21
A független-objektívek (pl. 444, 24, hvg, telex stb.) az incidensről csak az ágens véleményét előtérbe helyezve számolnak be. Természetesen a pálfordulásról is mélyen hallgatnak. Hiába no, ők a független-objektívek! Van még, aki beszopja?
Box Hill
2024. április 17. 10:13
"A szélsőjobboldali tekintélyelvűek ellen nem lehet úgy harcolni, hogy hasonlóvá válunk hozzájuk” Nem hasonlóvá, hanem azonossá váltatok a Cseka, NKVD, GPU, KGB, Securitate, Stasi, UDBA, ÁVH, stb. szervezetekkel.
pandalala
2024. április 17. 10:12
hazudik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!