A Waffen SS-hez hasonlította a nyugati katonákat Medvegyev

2024. április 05. 09:49

Újra fenyeget a volt orosz elnök.

2024. április 05. 09:49

Fotó: Yuri KADOBNOV / AFP

 

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke, a Putyin mögött álló Egységes Oroszország Párt elnöke X-oldalán azt írja: szerinte a NATO hiába próbálja nyugtatni a nyugati közvéleményt és Oroszországot is, biztos, hogy lesz nyugati katonai beavatkozás. Szerinte tréningezés, határrendészet, illetve különleges műveletek szerepelnek majd a NATO katonáinak célkitűzései közt.

Medvegyev szerint a NATO-katonák kvázi elitegységként szolgálnak majd az ukrán haderő mellett

– a Waffen-SS-hez hasonlítja őket. Az orosz politikus szerint senkit nem ejtenek majd foglyul az orosz katonák, vérdíjat tűznek majd ki minden egyes NATO-katonára, és nem küldi haza Oroszország az elesett ellenségeinek holttestét sem. „Minden megölt, felrobbantott, megégetett NATO-harcosért maximális jutalom lesz. Nem fogjuk visszaadni a holttesteket. Hadd szenvedjenek csak a rokonok külföldön!” – írja Medvegyev.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. április 05. 20:32
Ez izgalmas. Ukrajna, mint hadviselő fél, onnan szerez katonákat, ahonnan tud. Az oroszok pedig a háború során Ukrajna területén majdhogynem arra lőnek, akire akarnak.
Polaris
2024. április 05. 19:21
Az önkezű tökönlövés tipikus példája! Az Ukrajnát nácizó Kreml egyik tanácsadója nyakig benne volt az orosz neonácik világában. A Kreml egyik tanácsadója, aki közreműködött ukrán gyerekek Oroszországba szállításában, kapcsolatba hozható a neonácizmussal – írja exkluzív anyagában a Reuters. A most 27 éves Alekszej Petrov rasszista, fajgyűlölő mozgalmakkal és az orosz neonáci Wotanjugenddel is kapcsolatban állt az oknyomozás adatai szerint 2011-2014 között. Több olyan posztja volt, amelyek az orosz Wotanjugend nevű – elnevezésében a Hitlerjugendre utaló – neonáci, fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet képeit, videóit, üzeneteit tartalmazták, vagy egyéb módon voltak neonáci tartalmak.
Mindenhova
2024. április 05. 12:10 Szerkesztve
"A Waffen SS-hez hasonlította..." Ez is hülye. Nem hasonlítanak, hanem azok! Bár... a legújabbaktól már nem feltétlenül kell félni. Bár... létezik biológiai fegyver is. https://twitter.com/tweetR79/status/1762335714383970781?s=20
bakafant-28
2024. április 05. 10:49
A Waffen SS nem érzékenyített,buzisimogató nyámnyila szarokból állt.Igen magasra tették a lécet(főleg eleinte),rendkívül komoly kiképzéssel,ideológiai háttérrel.Ez nem mondható a jelenlegi német,vagy belga,cseh,stb. haderőről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!