Ujjong a Guardian, mert Macron felvetette a nyugati csapatok bevetését Ukrajnában

2024. március 04. 11:59

Szerkesztőségi álláspontot közöltek.

2024. március 04. 11:59
Emmanuel Macron

Amint arról beszámoltunk, Emmanuel Macron francia elnök egy hete arról beszélt, nem szabad kizárni annak a lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába Oroszország ellen. Kijelentését később megerősítette. „Ezek elég súlyos kérdések. Minden egyes szó, amit ezzel kapcsolatban kiejtek, kimért, átgondolt és megfontolt” – mondta Macron.

Ezt is ajánljuk a témában

Március harmadikán szerkesztőségi álláspont jelent meg a brit liberális, The Guardian című portál hasábjain.

E szerint Macron felvetése hasznos, kijelentése ráirányítja a figyelmet a kontinens jövőjére, Európának ugyanis saját kezébe kell venni a védelmét. A francia elnök szándékosán provokálhatott, azonban Donald Trump amerikai elnökaspiráns korábbi kijelentése aggodalomra adhat okot – habár a lap szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök is csak blöfföl, amikor nukleáris fenyegetésről beszél. A cikk kitért az ukrajnai háború állapotára, azt állítva, Kijev nem nyerheti meg a fegyveres konfliktust, közel lehet a fordulópont. Ezáltal a válság már nem Ukrajnáról, hanem Moldováról, a három balti országról szól, mert ezek az országok tartanak a Kreml szándékairól. Egyre kevesebb az idő, hogy Európa ellen tudjon állni Oroszországnak – olvasható az álláspontban.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2024. március 04. 19:14
Hát holnap majd zokognak. Betojt a kis-Napóleon.
KBA98
2024. március 04. 17:24
Egyszerű! Menejenek ők!
Takagi
2024. március 04. 16:24
Örülnek,akkor irany a front. Ott lehet vidámkodni.
Player1
2024. március 04. 15:39
Esetleg egy orosz ATOMBOMBA PÁRIZSNAK válaszul.. EZ FEL SEM MERÜL?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!