Scholzék nemet mondtak a Taurus-rakétákra, Németország nem akar belesodródni a háborúba

2024. március 14. 16:11

Úgy látják, a különleges fegyverek szállítása miatt eszkalálódhatna az ukrajnai konfliktus.

2024. március 14. 16:11
Chancellor Scholz visits KSK in Calw

Fotó: Marijan Murat/dpa Picture-Alliance via AFP

***

Elutasította csütörtökön a német parlament alsóháza (Bundestag) azt az ellenzéki kezdeményezést, hogy Taurus manőverező robotrepülőgépeket szállítsanak Ukrajnának.

A kormánypárti koalíció, s így maga Olaf Scholz német kancellár is nemmel szavazott a konzervatív uniópártok által beterjesztett javaslatra. A szavazáson 690 képviselő közül 495-en ellene, 190-en mellette voksoltak, öten tartózkodtak. Az uniópártoknak 197 képviselőjük van.

A Taurus légi indítású manőverező robotrepülőgépek akár 500 kilométerre lévő célpontokat is nagy pontossággal képesek megsemmisíteni, így ezekkel Ukrajna jóval a frontvonal mögött található célpontokra is csapást mérhetne.

A Taurus manőverező robotrepülőgépek szállításának ellenzői szerint a fegyver miatt eszkalálódhat a konfliktus és Németország is belesodródhat a háborúba.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:01
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­­ ­l­­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­­v­­­á­r­­n­­­a­k­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Nasi12
2024. március 18. 13:43
Kár. Ráköthetnék annalénát a Taurusra, hogy gyorsabban segithessen az ukránoknak. Pár német hazafi újságíróval együtt.:)
lauderstenonis-2
2024. március 14. 20:19
The wrong man in the wrong job at the wrong time.
bagira002
2024. március 14. 18:18
Ukrajnát pénzel fegyverrel támogatja háborúban nyakig benne van . Ha nem akar bele sodródni akkor Zelenszkij háborúját miért támogatja , ez a szemét komcsi náci úgy tesz mintha nem lenne érintett , közben háború támogatásra uszít , de csak másokat ő oszt elkerüli félti azt a felsőbbrendű bőrét ,hogy kilyukasszák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!