Összeültek az ukrán parancsnokok, egyből bombát dobtak rájuk az oroszok

2024. március 18. 20:52

Az orosz hadsereg támadást hajtott végre az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és az ukrán fegyveres erők parancsnoki állományának találkozóján.

2024. március 18. 20:52

Nyitókép: Jose Colon/Getty Images

***

A minisztérium nem hozta nyilvánosságra a támadás pontos helyszínét. A hadijelentés szerint az orosz erők kedvezőbb pozíciókat foglaltak el Donyeck környékén és visszavertek hét ukrán ellentámadást az avgyijivkai frontvonalon, valamint meghiúsították az összes határon való áttörési kísérletet az orosz területen lévő Kozinka falu közelében. 

Az ukrán hadsereg a frontvonalon több mint 1050 katonát veszített, közülük a legtöbben, több mint 380-an, a Donyeck térségében történt összecsapásokban estek el 

– állította a közlemény.

A minisztérium felsorolta a megsemmisített ukrán katonai célpontokat és haditechnikai eszközöket, amelyek között szerepel egy Mi-8-as helikopter, egy cseh Vampire sorozatvető, három harckocsi, két gyalogsági harcjármű, öt páncélozott harcjármű, egy amerikai M777-es és egy brit FH70-es vontatott tarack, valamint Vampire, Grad, Uragan és HIMARS sorozatvetők által kilőtt 26 rakéta és 143 drón.

(MTI) 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­g­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­v­á­r­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
masikhozzaszolo
2024. április 03. 11:52
Az a film(néző) aki Nyugati Fényt kapott, azt kár előhívni.
Same
2024. március 19. 23:01
Remélem mind megdöglött!
Namond
2024. március 19. 08:55
Fog ez menni. Eddig az oroszok kímélték a nyugati szakértőket, javítóbázisokat és kiképzési központokat és a logisztikai hálózatot. Mi lesz ha szétlövik a nyugatra menő vasútvonalakat, autópályákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!