Ma van a harmadik és utolsó napja az orosz „elnökválasztásnak”

2024. március 17. 10:28

Nem az a kérdés, Putyin nyer-e.

2024. március 17. 10:28
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: VYACHESLAV PROKOFYEV / POOL / AFP

***

„Ma van a harmadik és utolsó napja az orosz »elnökválasztásnak«. Az idézőjel teljesen indokolt – a valódi ellenfeleket megölték (Nyemcov) börtönbe zárták és meghalt/megölték (Navalnij) vagy egyszerűen nem engedték indulni.

Nem az a kérdés, Putyin nyer-e, hanem hogy mennyit mondanak. Szerintem 90% feletti eredményt tán nem, azért ez még nem Észak-Korea, valami minimális szabadság még van, csak nem tolják ennyire túl. A 81 azért nem jó, mert Lukasenka ennyit »kapott« a 2020-ban elcsalt választáson. Nekem a 83% hangzik jól, vagy esetleg a 87%, de lehet tippelni.

Az ellenjelöltek igazán »nagyágyúk«, lássuk kiknek marad 10-20% a forma kedvéért. 

Nyikolaj Haritonov: az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának 75 éves jelöltje, 30 éve a Duma képviselője, aki 2004-ben is indult Putyin ellen, akkor a második helyre elég 13,4 százalékot kapott. Új mezőgazdasági, iparosítási programot hirdetett, illetve progresszív adórendszert megválasztása esetére.
Vlagyiszláv Davankov: a fiatal 40 éves politikus mindössze három éve az Új Emberek párt parlamenti képviselője. Pártja ellenezte a kötelező koronavírus elleni oltásokat, és 2022 februárjában tartózkodott, amikor Ukrajna Luhanszk és Donyeck megyéinek önálló államként való elismeréséről szavaztak. Hogy legyen akire lehet mondani, picit ellenzéki...

Leonyid Szltuckij: az ultranacionalista Oroszországi Liberális Demokrata Párt jelöltje, aki Vlagyimir Zsirinovszkij halála óta tölti be a vezető tisztséget. Részt vett az Ukrajnával folytatott béketárgyalásokon 2022-ben, szerinte az Azov katonáit ki kellett volna végezni, illetve annak a Oroszországi Béke Alapítvány (Российский Фонд Мира) vezetője, amely az ENSZ-hez fordult az állítólagos »biolaborok« ügyében.

Hogy legyen, akihez képest Putyin mérsékelt...”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­­ ­­l­­­á­n­­y­­o­­k­­ ­v­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
eN
2024. március 18. 06:12
Borzasztó ez az orosz "demokrácia"!!!! még a halottak se szavazhattak :((((
mandala-3
2024. március 17. 19:48
Demkó! Van pofád idézőjelbe tenni az elnökválasztás szót!
atti64
2024. március 17. 19:24
NYERT!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!