Így reagált a kínai külügy az amerikaiak TikTok betiltására

2024. március 14. 11:54

Figyelmeztetést küldtek az amerikai törvényhozóknak.

2024. március 14. 11:54
null

Nyitókép: Stefani Reynolds / AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Egyesült Államok Képviselőháza szerdán 352-65 arányban elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a kínai TikTok amerikai betiltásához vezethet.

A Szenátus beleegyezésével a ByteDance-nek hat hónapon belül el kell adnia részesedését az alkalmazásban, különben kitiltják az USA-ban elérhető alkalmazásboltokból és webtárhely-platformokról – erről már a CNN számolt be. 

A demokrata és republikánus képviselők döntő többsége azon az állásponton van, hogy 

a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent,

 a vélt Kína Kommunista Párt részéről kezdeményezett választási beavatkozás miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

A TikTok még bízik a Szenátusban

Természetesen a TikTok nem hagyta mindezt válasz nélkül. Abban bíznak, hogy a Szenátus nem szavazza meg a törvényjavaslatot, így az nem fog ténylegesen az elnök asztalára kerülni aláírásra. 

„Reméljük, hogy a Szenátus figyelembe veszi a tényeket, meghallgatja választóikat, és felismeri a gazdaságra, 7 millió kisvállalkozásra és a szolgáltatásunkat igénybe vevő 170 millió amerikaira gyakorolt hatást” – fogalmaztak.

Az ügyben megszólalt a kínai külügyminisztérium is. 

A törvényjavaslat megszavazása előtt kiadott közleményükben arra figyelmeztette az amerikai törvényhozókat, hogy a jogszabály visszaüthet az Egyesült Államokra.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2024. március 14. 13:47
mit lép erre micimackó? talán betiltja a facebookot? esetleg a twittert? vagy az instagramot? :DDDD
Kovacs11
2024. március 14. 12:53
Én a nemzetbiztonsági kockázatot nem okvetlenül a választások befolyásolásában látom elsősorban, hanem hogy miként amortizálja a fiatalok IQját. A TikTok és a Fentanil a Kínaiak trójai atomfegyvere, hogy elhülyítsék az amerikai társadalmat. Nem véletlen, hogy Kínában mindegyik be van tiltva, az USA-ra viszont öntik a szemetet. (bár tény, hogy az USA saját social médiái, és ami kárt a világnak velük okoznak, az bőven verseng a Tiktokkal...)
titi77
2024. március 14. 12:30
a facebook meg Világbiztonsági kockázat! ezért be kell tíltani!
survivor
2024. március 14. 12:12
A TikTok hogy avatkozik be a választásokba ? ÉN döntök , hogy kire szavazok. ÉN, a felnőtt ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!