Kiderült: ilyen helyzetekben vetné be az atomfegyvereket Putyin

2024. február 29. 18:59

Alacsonyabb az ingerküszöb a nukleáris fegyverek bevetéséhez, mint eddig ismert volt.

2024. február 29. 18:59

A Bild titkos orosz katonai dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy úgy tűnik, Vlagyimir Putyinnak alacsonyabb az ingerküszöbe a nukleáris fegyverek bevetéséhez, mint amit eddig feltételeztek – szúrta ki az Index.

A lap által említett dokumentumok ismertetik, hogy mikor várható egy lehetséges orosz nukleáris csapás.

Ezek között szerepel az orosz területen történő ellenséges partraszállás,

a határ menti területek biztosításáért felelős egységek legyőzése, sőt egy hagyományos fegyverekkel történő ellenséges támadás is.

Az Index az is kiemelte, hogy az orosz nukleáris csapás további lehetséges feltételei közé tartozik az orosz stratégiai ballisztikus rakétával felszerelt tengeralattjárók 20 százalékának, a nukleáris meghajtású támadó tengeralattjárók 30 százalékának, három vagy több cirkálónak, három repülőtérnek vagy a part menti fő- és tartalékos parancsnoki központoknak az egyidejű találata.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­­g­ö­­s­ ­l­á­­­n­y­­o­­­k­ ­­v­á­­­r­­­n­­­a­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
alenka
2024. március 01. 00:43
Putin, nem vagy elég szigorú...
lájkbajnok
2024. február 29. 22:52 Szerkesztve
Aki atommal fenyegetőzik, az elmebeteg, az emberiség ellensége. Bíróság elé kell állítani Putyint. Nincs mentség, hogy „jó, de nehéz gyerekkorom volt a KGB-ben, félek a sötétben”. Nem. Ilyennel nem játszunk. Ez nyíltan emberiségellenes cselekedet.
Csigorin
2024. február 29. 21:41
mi ezen a meglepo? az atomnak epp az a lenyege, hogy atomhatalmat ne lehessen leigazni, elpusztitani. marpedig ha megtortenne az, amit a nyugat szeretne, hogy legyozik Oroszorszagot, nos nem fog megtortenni, mert akkor megy az atom es mindenki megy a levesbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!