Bidenék nem állnak le: újabb ígérettel „támogatják” Ukrajnát

2024. február 07. 21:49

Az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szerint az Egyesült Államok „továbbra is tud és fog” katonai segítséget nyújtani Ukrajnának.

2024. február 07. 21:49
President Joe Biden Departs The White House On His Way To Miami Florida

Az észak-atlanti katonai szövetség „létfontosságúnak” tartja, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa továbbra is támogassa Ukrajnát – jelentette ki a NATO-főtitkár Brüsszelben szerdán, a szövetség politikai döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács ülését követően.

Jens Stoltenberg az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójával, Jake Sullivannal közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Ukrajna támogatása "nem jótékonykodás, hanem a saját biztonságunkról szól". Szerinte „egy orosz győzelem meggyengítene minket, és nemcsak Moszkvát, hanem Kínát, Iránt és Észak-Koreát is bátorítaná. Ez úgy Európa, mint Amerika biztonságára is hatással lenne”.

A NATO-főtitkár szerint a világ veszélyesebb hellyé vált, de a NATO jelenleg nem lát közvetlen veszélyt jelentő fenyegetést egyetlen szövetséges állammal szemben sem. A szövetség ennek ellenére fontosnak tartja, hogy még szorosabban együttműködjön olyan hasonló gondolkodású partnerekkel, mint Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Korea vagy Japán – mondta.

Az USA régi-új ígérete?

Jake Sullivan a sajtótájékoztatón kijelentette,

az Egyesült Államok „továbbra is tud és fog” katonai segítséget nyújtani Ukrajnának.

Nincs alternatívája az Egyesült Államok olyan szintű kötelezettségvállalásnak, amely lehetővé teszi Ukrajnának, hogy rendelkezzen a számára szükséges tüzérségi fegyverekkel, légvédelmi rendszerekkel és egyéb képességekkel – húzta alá.

„Nincs B terv, a Fehér Ház arra összpontosít, hogy Ukrajna az Egyesült Államok kongresszusának jóváhagyásán keresztül megkapja a segélycsomagot” – fogalmazott Sullivan, majd hozzátette: az amerikai támogatás nem csak a honvédő háborút, hanem a NATO-tagságon dolgozó ország elrettentő képességének hosszú távú megteremtését is segíti.

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: Andrew Thomas / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. február 08. 05:11
Ez az USA szappanopera a nyárral véget fog érni. Mivel a feljebbviteli bíróság elutasította Trump fellebbezését arra vonatkozóan, hogy hivatalban lévő elnökként végrehajtott cselekedeteiért ne volna perelhető. Vagyis perelhető. Ez annyit tesz, hogy a január 6-i lázadás szításáért elítélik és bebörtönzik még a választás előtt. A republikánusoknak nincs egyetlen tartaléka sem épp Trump fölénye miatt. Így a demokraták teljhatalma újabb ciklusra bebetonozódik. Mehet tovább a háború.
Zsolt75
2024. február 08. 00:56
Gondolom az 50 mrd-ból jut amcsi fegyverre is. Ügyes.
Bell & Sebastian
2024. február 07. 22:39
Továbbra is látszólag ingyen használhatják az amerikai és nyugati műholdhálók hadászati támogató szolgáltatásait. Lássuk be, ez az alap, ami nélkül 2 nap után kányéc filmá.
Csigorin
2024. február 07. 22:26
kitalaltak hogy masszanak ki belole: megigertek hogy tamogatjak dehat a gonosz Trump megfurta))) es meg Europara is ralapatoljak a szart. Ok meg majd rakenik Orbanra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!