Zelenszkij felesége szerint Ukrajna egy demokratikus mintaállam

2024. január 21. 13:12

„Felhagyni Ukrajna segítésével a demokrácia vereségének elfogadását jelenti” – mondta Olena Zelenszka legújabb interjújában.

2024. január 21. 13:12
null

Olena Zelenszka az olasz Corriere della Sera olasz lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy Ukrajna valójában demokratikus mintaállam; szavai szerint a civilizált, demokratikus világot Ukrajna példája ihlette. Szerinte Ukrajna segítésének abbahagyása a demokrácia vereségének elfogadását jelenti. 

Sokak szerint azonban Ukrajna messze van attól, hogy a demokrácia mintaállama legyen, ugyanis a Transparency International korrupciós jelentésében a vizsgált 180 ország közül Ukrajnát a 123. helyre sorolta, egy egytől százig terjedő skálán 32 ponttal. Oroszország csak kevéssel került hátrébb, a 139. helyen végzett, 29-es pontszámmal – írja a Magyar Nemzet.

Az ukrán vezetés már a háború kitörése előtt több ukrán médiumot államosított, majd Zelenszkij a háborúra való hivatkozással betiltott 11 ellenzéki pártot. 

A Politico korábban arról is írt, hogy az amerikai kormányzat részletesen foglalkozik a rendszerszintű ukrán korrupcióval, az amerikai külügy készített is egy listát ezzel kapcsolatban, azonban ezt legszívesebben elhallgatnák, ugyanis attól tartanak, hogy a nyugati közvélemény és a különböző szövetséges országok a valós információk birtokában leállítanák a csődbe ment ország pénzügyi és katonai segélyezését.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. január 29. 18:45
https://youtu.be/sHn47nqdulg?si=gH9wKT1Ryy6uzhnu Homo de nem sapiens
szarvas-2
2024. január 22. 11:23
Ja. Mint a Tusk "forgatókönyve". Isten mentsen ezektől a "demokratákoktol"-amilyen a mi zsidógyökerű "párttöredékeink". Is. :)
Krupp Skya
2024. január 22. 08:23 Szerkesztve
Conduct elvtárs, nem kellett volna Donbaszt lőnötök 2014-ben és nem kellett volna lelőnötök a Maláj gépet azt híve hogy Putyin gépe. A lelővést kivizsgáló holland bizottságnak kérdéseket feltevő újságírónak azt a választ adták, hogy a pontos adatok nyilvánosságra hozatala sértené egyes országok jogállamisági jogához fűződő jogát. Még jó hogy a nagy szar Szargentinitek nem volt a bizottság tagja, mert akkor nagy valószínűséggel Orbán lőtte volna le a gépet , így csak Putyin.
Krupp Skya
2024. január 22. 08:10 Szerkesztve
Az USA és Oroszország konfrontációjának nagyon mélyén az USA szövetségesi hűsége lapul. Az USÁKOSOK Ilyen román stílusú hűséglistán dobogós helyet foglalnak el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!