Reagált a svéd kormányfő Kövér László szavaira: Nincs miről tárgyalnunk, mi készen állunk a NATO-ra

2024. január 25. 22:40

Ulf Kristersson mindemellett elismerte, hogy sok mindent meg kell beszélnie majd Orbán Viktorral, ha találkoznak.

2024. január 25. 22:40

Tobias Billström svéd külügyminiszter és Ulf Kristersson svéd kormányfő egy svéd lap, az Aftonbladet beszámolója szerint reagáltak arra az interjúra, amelyet Kövér László, az Országgyűlés házelnöke adott az Indexnek.  

Arról, hogy pocskondiázták, megsértették volna Magyarországot, a svéd külügyminiszter azt mondta:

Nem, én úgy látom, hogy nem tettünk ilyet. Én külügyminiszterként nem sértegettem Magyarországot.

 „Ez az ő [Kövér László] véleménye, és ő a parlamentet képviseli, de feltételezem, hogy a magyar fél tisztában van azokkal az ígéretekkel is, amelyeket a külvilágnak tettek. Vagyis azzal, hogy nem ők fogják utolsóként ratifikálni Svédország csatlakozását” – tette hozzá a külügyminiszter. 

Az Aftonbladet szerint Ulf Kristersson svéd miniszterelnök is úgy vélte, hogy a svéd kormány nem sértette meg Magyarországot.

„Az, hogy egyes országok eltérő álláspontot képviselnek, nem újdonság. Ettől még mindketten lehetnek a NATO tagjai, csak tudomásul kell venni azt, hogy a NATO-n belül együtt kell működni” 

– idézték svéd kormányfőt. A lap információi szerint a svéd miniszterelnök azt is hozzátette, hogy ha találkoznak is a magyar miniszterelnökkel, annak a találkozónak nem lehet témája a NATO-csatlakozás, mert azzal kapcsolatban szerinte nincs mit megbeszélniük. A lap szerint ez konkrétan így hangzott:

Nincs miről tárgyalnunk. Mi készen állunk a NATO-ra.

Ulf Kristersson mindemellett elismerte, hogy sok mindent meg kell beszélnie majd Orbán Viktorral, ha találkoznak.

 

Nyitókép: Henrik Montgomery/TT / TT News Agency / AFP

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 27. 16:14
El kell ismerni, az Orbán-rezsim a hivei agymosásában RENDKIVÜL SIKERES VOLT. Egy háborús vészhelyzetben az ország védelmét ellátó NATO gyengitése ( Orbán ezt tette) nemzetellenes bűn. És a megvezetett orbánseggnyalók még ezt a baromságot is beszopták.
csapláros
2024. január 26. 10:36
Kétes 2024. január 26. 09:50 ..."Mi készen állunk! rengeteg hadihajónk, bombánk, rakétánk és fizetett zsoldosunk van. Nincs miről beszélnünk! Mi mindig mindent jól tudunk és még jobban csinálunk! Párbeszéd? Tetteink magyarázata? Ki hallott már ilyet?"... Te mi a faszról beszélsz bazdmeg??? Baszottul szeretnél svábbogarat játszatni a magyarral a Nyugat lábtörlője alatt, pimasz, szolgalelkű nemzetáruló! Téged cáfol, hogy jön a svéd, és hangsúlyozza, hogy bár szó se lesz a NATO tagságról, de most fog korrumpálni bennünket a gazdasági ajánlataival, húgyagyú seggfej! Ebben a megközelítésben VALÓBAN semmi szükség a NATO tagságról povedálni!
backsplash
2024. január 26. 09:52
De miért olyan fontos egy leendő kalifátust felvenni a NATO-ba???
Kétes
2024. január 26. 09:50
Na! Az ilyen beképzelt nyugati magatartás miatt lett elege a globális délnek. Nincs miről beszélni! Mi készen állunk! rengeteg hadihajónk, bombánk, rakétánk és fizetett zsoldosunk van. Nincs miről beszélnünk! Mi mindig mindent jól tudunk és még jobban csinálunk! Párbeszéd? Tetteink magyarázata? Ki hallott már ilyet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!