Tizennégy ember vesztette életét egy orosz földön végrehajtott ukrán légicsapásban

2023. december 30. 20:03

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a támadás nem marad büntetlenül.

2023. december 30. 20:03

Tizennégy ember – köztük két gyerek – meghalt és száznyolcan megsebesültek szombaton az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén az ukrán hadsereg légicsapásaiban – közölték az orosz hatóságok.

A támadás egy nappal azután történt, hogy az orosz hadsereg intenzív légi offenzívát indított különböző ukrán városok ellen.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint „tizenkét felnőtt és két gyermek halt meg Belgorodban”. A tárcának a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleménye szerint „108 ember, közöttük tizenöt gyermek sebesült meg”.

 „A támadás nem marad büntetlenül”

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a támadás nem marad büntetlenül,

és Moszkva kérni fogja az eset miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását. A tárca szerint az orosz erőknek sikerült két irányított lövedéket és a rakéták „többségét” elfogniuk, különben sokkal súlyosabb lett volna a veszteség. Több rakéta és repesz azonban Belgorodra hullott.

A Belgorod város elleni ukrán támadásról tájékoztatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt – közölte Dmitrij Peszkov, az elnök szóvivője. A szintén az ukrán határ mellett fekvő Brjanszki területen Kiszter és Borsevo falvakat lőtték az ukrán erők, itt egy kilencéves gyermek vesztette életét – közölte Alekszandr Bogomaz, a terület állami közigazgatási hivatalának vezetője.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légvédelmi rendszerek tizenhárom ukrán rakétát semmisítettek meg a terület felett.

A tárca szerint harminckét ukrán drónt is semlegesítettek az ukrán határtól északra fekvő Brjanszk, Kurszk és Orjol, valamint Moszkva térségében.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: EMIL LEEGUNOV / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 01. 12:43
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Anchorn
2023. december 31. 08:23
trash5 .. Egy 7.62 lövedék cseréljen helyet a rothadó agyaddal te véglény ... takarodj anyádat hágni ahelyett hogy itt öntöd a moslékot a retek pofádból ..!!! Szívesen kitaposnám a beled aztán a szádon áthúzva azzal kötnélek fel az első fára ..! Mind meg fogtok dögleni balosok,liberálisok,bolsevisták,kommunisták,transzgecik,klímagecik .. lmbtq,blm moslékok .. !!!
Chekke-Faint
2023. december 31. 07:45
Most akkor lesz majd egy aránytalan orosz támadás Ukrajnára?. Már előre tudom mit írnak a nyugati simogató lapok
akkor ki
2023. december 31. 07:40
trash5! Te agyon művelt nagyon okos árnyékos moslék, aki objektíven tekint a külpolitikára és csak a tényeknek hisz. Mutass egy baloldali, a lengyel jogállamiság eltiprását elítélő cikket! Csak egyet! Meg egyet az EU állásfoglalásáról, hogy helyes e az a módszer, ahogy a Tuskék lesöpörték a regnáló médiát az asztalról! Na, ha van ilyen, küldj linket! Ha nincs, akkor mindenki, még te is megérted, hogy mennek a dolgok a nagyon demokratikus nyugaton! Elszomorítalak, de nektek meszeltek! Buktok és bukni is fogtok folyamatosan! Egyszerű oka van, jóval több a normálisan gondolkodó ember, mint ti, elvetemült hedonista idióták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!