Putyinék nem engedik el Herszont, öldöklő küzdelem folyik a Dnyeper bal partjáért

2023. december 24. 07:43

„Egységeink rendületlenül tartják a védelmet, továbbra is tartják állásaikat és tüzelnek az ellenségre” – áll az ukrán fegyveres erők vezérkarának jelentésében.

2023. december 24. 07:43

Az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint az orosz hadsereg öldöklő küzdelemben próbálja kiszorítani az ukrán egységeket a Dnyeper folyó bal partján, a Herszon régióban lévő állásaikból. A cikkben azt írják, az elmúlt nap folyamán 15 sikertelen rohamműveletet hajtottak végre, és jelentős veszteségeket szenvedtek.

Egységeink rendületlenül tartják a védelmet, továbbra is tartják állásaikat és tüzelnek az ellenségre” 

– áll az ukrán fegyveres erők vezérkarának jelentésében. A portál szerint az elmúlt nap folyamán 57 harci összecsapásra került sor. Az ellenség 11 rakéta- és 14 légicsapást mért, 21 alkalommal lőtt több rakétaindító rendszerből az ukrán csapatok állásaira és lakott területekre. Magánházak és más polgári infrastruktúra megsemmisült és megrongálódott – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. december 24. 14:59
"Egységeink rendületlenül tartják a védelmet, továbbra is tartják állásaikat és tüzelnek az ellenségre" Vajon mit írnának, mondanának ezek az ukrán haramiák, ha az oroszok pontosan rájuk lőnének, miközben (valószínűsíthetően a hátuknak szegezett "baráti" géppuskákkal, jó szláv szokás szerint) "rendületlenül" tartják az állásaikat? Megéri a sok értelmetlen áldozatot a zsidó bohóc, a jenki földrabló és szerencsétlen gyerekeitek szenvedése? Mindez azért, mert "ukrajna" nem hajlandó biztosítani az alapvető emberi jogokat nemzetiségeinek és a nato-ba törekszik. Mikor tér már észhez a sok Vaszil, Iván, Sztyepán, Makar, Pjotr, Oleg és a többiek? Mikor zavarjátok már el gyilkosaitokat, hiszen kezetekben a fegyver!? Még visszaszerezhetitek egykori hazátokat, szabadságotokat.
Málaga21
2023. december 24. 14:19
Olyan súlyosak az orosz veszteségek, hogy hoholiában lassan a 16 éveseket is sorozni kell.
Akitlosz
2023. december 24. 12:14
Ja, "Putyinék". Az egész Putyin család ott harcol. Az az oroszoknak a legkevésbé fontos harc. Ott csak aktív védelem van- Ukrajnának fontos politikai marketing okokból. Elmondhatják, hogy van egy hídfőjük. Az ukránok kerül többe a hídfő, ezért nem sürgős ott az oroszoknak. A többi helyen támadnak és haladnak előre. Bahmutnál például. https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/12/23december2023_Ukraine_Bakhmut_Map.jpg
2023. december 24. 11:41 Szerkesztve
Mintha egy ukrán tengerészgyalogos panaszkodott volna, hogy az a "hídfőállás" egy egérfogó. A parancsnokok agyatlan politikusok. Az utánpótlás, szállítmányok 70%-a megsemmisül a folyón, a katonák kiképzetlenek és az orosz tüzérség miatt a fejüket sem tudják felemelni, emberveszteségük 90%.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!