„Kijev orosz város lesz”, ha nem segítünk – meglepő nyilatkozatot tett egy amerikai szenátor (Videó)

2023. december 07. 10:15

Chris Murphy demokrata szenátor szerint harcolni kell Putyinnal.

2023. december 07. 10:15

„Ukrajna el fogja veszíteni ezt a háborút, Kijev orosz város lesz, Putyin zöld jelzést kap, hogy bemasírozzon a NATO-ba és Európába, ha nem támogatjuk Ukrajnát és nem harcolunk Putyinnal ebben a rendkívül fontos pillanatban” – értékelte Chris Murphy demokrata szenátor az orosz-ukrán háború jelenlegi állását.

Ezt is ajánljuk a témában

A baloldali politikus emellett természetesen a republikánusok hozzáállását is kritizálta, amelynek mentén az amerikai jobboldali politikusok nem kívánják tovább finanszírozni az orosz-ukrán háborút anyagilag.

Mint azt korábban a Mandiner megírta: az Ukrajna támogatását ellenző republikánus képviselők több csoportra oszthatók. Vannak, akik Ukrajnát amerikai támogatásra érdemtelen, korrupt vagy nem szövetségesi módon viselkedő államnak tartják. Vannak, akik – Orbán Viktorhoz hasonlóan – a tételes elszámolást hiányolják az Ukrajnának küldött pénzekről. Vannak, akik szerint addig nem szabad Ukrajnára amerikai erőforrásokat fordítani, amíg az USA képtelen megvédeni az illegális bevándorlóktól a saját déli határát, és orvosolni az ország szociális problémáit. És olyanok is vannak, akik egyszerűen csak nem látják, mi Bidenék stratégiája az ukrajnai háború lezárására, végtelen háborúra pedig nem kívánnak pénzt pazarolni. Erről itt olvashat részletesebben.

Mutatjuk a demograta szenátor X-oldalán megosztott, angol nyelvű bejegyzését:

Nyitókép: Képkocka/X-videó

***

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. december 29. 10:37
Milyen cefrét iszik a szenátor az ünnepek tiszteletére?
kalhana
2023. december 29. 08:48
Mi ebben a különös? Az utóbbi 30 éves kitérőt leszámítva, Kijev mindig is orosz város volt.
Nyugatellenes
2023. december 08. 22:18
Legyen is!
galancza-2
2023. december 08. 21:55
Kijev szkíta alapítású város, tehát magyar. Eredeti neve Keve. És még jónéhány magyar eredetű uki város van. Harkov-Harka, Kercs-Nyírkércs, Kercseliget, Herszon-Harsány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!