Kiakadtak Macronra, amiért szépeket mondott Depardieu-ről

2023. december 23. 12:08

Már régóta tart a vita Franciaországban a filmsztárral kapcsolatosan, akit az évek során több nő is szexuális zaklatással vádolt meg.

2023. december 23. 12:08
Premiere "The taste of small things

Kritikák áradata zúdult a francia elnökre, miután Gérard Depardieu ismert francia színészt méltatta – írja a Politico. A franciaországi metoo-mozgalom már évek óta követeli a színész kiűzetését a közéletből. A férfit több nő zaklatással vádolja, és a francia társadalom megosztott azzal kapcsolatosan, hogy miként kezeljék a hazai mozi meghatározó arcának piszkos ügyeit. 

A kritikusok között volt François Hollande volt elnök is,

 aki szerint szembe megy Macron büszkén hirdetett nőpárti nézeteivel az, ahogy a mostani elnök a színészről beszélt.

„A köztársaság elnökétől azt vártam volna, hogy beszéljen a nőkről, ne csak azt mondja, hogy Gérard Depardieu milyen nagyszerű színész volt. Ezt tette az öt évének nagy ügyévé, és mégis így kezeli Gérard Depardieu esetét” – mondta Hollande a francia televízióban. 

Macron szerdán azt mondta, hogy „nagy csodálója” a művésznek,

aki szerinte „nagyszerű színész” és Franciaország „büszke lehet rá”. Azt is hozzátette, hogy nem szeretné, ha Depardieu-t megfosztanák a Becsületrendjétől, amely a legrangosabb állami kitüntetés az országban. 

Három éve vádat emeltek Gérard Depardieu ellen nemi erőszak miatt, és legalább egy tucatnyi nő vádolja őt zaklatással. A színész mindent tagadott. Egy nemrég megjelent dokumentumfilmben felvételek kerültek elő a férfiról, amelyben obszcén megjegyezéseket tesz és szexualizál egy fiatal lányt. Franciaország egyik legismertebb női magazinja, az Elle, egy szerkesztőségi cikkben kritizálta Macront és azzal vádolta, hogy a „ragadozókat támogatja”

 

Nyitókép: A filmsztár 2023 januárjában. /ENS KALAENE / dpa Picture-Alliance via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. december 23. 20:01
A feminista féreg is csak egy lelövendő rühes kutya, és akármit is csináljanak? CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG A POFONFÁT TUDJÁK MEGRÁZNI.
Csakcsöndben
2023. december 23. 16:27
A francia filmipar nem csekély része arról szól, hogy fűvel-fával, és a nők bizony erősen "szexializálva" vannak eme alkotásokban... akkor mit várjunk a miliőtől, ahol létrejönnek? D. ezen viselkedését, ami a beszólogatáson és a tapizáson vszínű nem ment túl, évtizedeken át elnézte és bátorította a "szakma". Most meg hirtelen felháborodnak. Ami miatt egy kiscsaj meg beperelte, az nevetséges: a nappaliban a videókamera konkrétan felvette, hogy közös megegyezéssel mennek be a hálószobába, semmi erőszak nem volt.
blondiner
2023. december 23. 15:45
A legtöbb nő örül annak, ha valaki értékeli a szépségét - természetesen nem paraszt módon, hanem elegánsan. A sikertelenebbje (csúnyábbja) meg azokat vádolja, aki nem fogadta a közeledését
augustus2-0
2023. december 23. 15:18
Ez mind szép és jó, de szeretném pontosan tudni, mit jelent az obszcén megjegyzés, és mit a szexualizálás. Mert ma simán lehet mindkettő, ha azt mondod egy nőnek, hogy de csinos ez a szoknyája izéke. Ez az egész jelenség, a mítúzás beleillik abba a tendenciába, hogy tovább a férfi ne legyen férfi, a nő ne legyen nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!