Ukrán védelmi minisztérium: több mint 40 ezer nő szolgál a hadseregben

2023. november 20. 22:16

A 40 ezer női katonából mintegy ötezren közvetlenül harci bevetésen vannak.

2023. november 20. 22:16

Több mint 40 ezer nő szolgál az ukrán hadseregben – közölte hétfőn a kijevi védelmi minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint ez valamivel több mint öt százaléka a hadsereg teljes állományának. 

A 40 ezer női katonából mintegy ötezren közvetlenül harci bevetésen vannak. 

A minisztérium szerint a harci bevetésen részt vett státuszt eddig több mint 13 400 nő szerezte meg.

A kijevi tárca közlése kitér arra is, hogy a katonanők 41 százalékának kiskorú gyerekei vannak, és közülük több mint 2500-an egyedül nevelik gyermeküket vagy többet is. 2014-ben valamivel több mint 16 500 nő szolgált az ukrán fegyveres erőknél. A kijevi vezetés időközben a nőkre vonatkozó minden korlátozást feloldott a hadseregben.

(MTI)

Nyitókép: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strz-123
2023. november 21. 09:56
Múlt héten láttam egy videón egy elfoglalt ukrán lövészárkot, tele tetemekkel. Több nő is volt közöttük. Igazán megspóroltam volna hogy ilyet is lássak, de ez a valóság. A lövészárokban egymás hegyén hátán fekvő emberek között az oroszok is elhűlten téblábolnak. Hisz amikor átdobod a gránátot, nem igazán tudod kinek a fejére fog érkezni...Itt is egy nő, ott is egy...mi folyik itt? Mit keresnek ezek itt? Kiképzés nélkül, támogatás nélkül? Az a vezetés, aki a nőket küldi a frontra maga helyett... nem is tudom. Zelenszkij nem érzi azt hogy innen már csak az lesz lejjebb, ha kisgyerekeket küld meghalni értelmetlenül?
remi
2023. november 21. 07:47
Nemrégiben megírta a fejlettnyugati sajtó, hogy 50E (ötvenezer) buzi rohamoz a keleti fronton, mosmeg hogy 40E nő is. Mi jöhet még? Bár van még vonalvezető, anno gitler már úgy "szervezte" a hadsereget, hogy külön-külön alakulatokba lettek besorolva a cukorbetegek, a gyomorbetegek ésatöbbi. Kábé ez van még hátra. Meg stejnerszkíj határozott támadása az állatkertnél.
harcimarci-9-9
2023. november 21. 07:29
Gyalázat!
johannluipigus
2023. november 21. 06:50
@Bubulka Kovats Bubulka! Attól még nagyon messze van az ukrán nép, hogy minden tartalékát mozgósitaná, hiszen ott vannak a gyerekek -rólad nem is beszélve- akiket ki lehet kükdeni a frontra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!