Ukrán kormányzó: Kárpátalja lehet a híd Ukrajna és az Európai Unió között

2023. november 22. 19:13

Viktor Mikita úgy gondolja, célszerű lenne a határátkelők fejlesztése, legfőképp Kárpátalján.

2023. november 22. 19:13
MIKITA, Viktor

Viktor Mikita, a kárpátaljai megyei katonai adminisztráció vezetője úgy véli, hogy a térség fejlődésének alapja a köz- és magánszféra partnersége, ami egy híd is lehet Ukrajna és az Európai Unió között – olvasható a Kárpát Hír oldalán.

Szerinte nem kifizetődő logisztikai útvonalakat tervezni az ország déli részén, hiszen a befektetők nem támogatják majd a fejlesztéseket, ha nem tudják, miként alakul a háborús helyzet. Ezért úgy gondolja, célszerűbb lenne a határátkelők fejlesztése, legfőképp Kárpátalján, szoros együttműködésben Szlovákiával, Magyarországgal és Romániával.

„Elsőként az áruforgalom növeléséről kell beszélnünk. Jelentős számban települtek át hozzánk vállalkozások, a termelési folyamatok erőteljesen, azonban a mi szűk keresztmetszetünk a határátkelőhelyek, mivel az exporttermékek nem tudjál időben elhagyni az ország határait. Ez nagy probléma jelenleg” 

– mondta az adminisztráció vezetője.

Hozzátette: a terület 500 millió eurónyi ukrán üzletet vonzott be a háború kezdete óta.

Nyitókép: MTI/Nemes János

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dupree
2023. november 23. 08:29
A ruszinoknak kéne öntudatra ébredni, hogy ők nem igazán ukránok. A ruszinok voltak a leginkább melletünk álló nemzetiség.
EX_Terminator
2023. november 23. 03:56
Magyarán zsarolni próbálnak minket. és mivel nyíltan nem mondhatják ki, hát célozgatnak.
Türelem
2023. november 22. 21:28
Még időben zárjuk le a határunkat......a lengyelek már felébredtek....talán a szlovákok is.
Házam Hazája
2023. november 22. 21:21
Anno "Trianont" is a logisztikai útvonalak és ipari "struktúrák" elvételével határolták be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!