Újabb kilakoltatási ügy borzolja a kedélyeket Németországban

2023. november 21. 12:18

A 77 éves nyugdíjassal születésnapján közölték, hogy kisebb lakásba kell költöznie.

2023. november 21. 12:18

Egy würtzburgi nyugdíjast kilakoltatnak a lakásából, hogy egy menekültcsaládot szállásoljanak el – számolt be róla a Junge Freiheit. 

A város képviselői a múlt hónapban, a 77. születésnapján látogatták meg Krystyna Thiele otthonát, hogy közöljék vele, november végéig el kell hagynia az ingatlant. „Azt mondták nekem, hogy a lakás túl nagy nekem egyedül, és hogy szükségük van a lakásomra egy menekült család számára” – mondta a nyugdíjas.

Thiele hozzátette, hogy a tanács alkalmazottja azt tanácsolta neki, hogy „adja el vagy dobja ki a berendezése felét”, hogy elférjen az új lakásban. A kilakoltatás tervezett időpontja előtt két héttel még mindig nem kapta meg az új címét, de azt mondták neki, hogy egy „idősbarát megosztott lakásba” költöztetik majd.

A nyugdíjas által jelenleg lakott lakás a hajléktalansággal fenyegetett személyek számára létrehozott, megfizethető lakhatási program része, és általában határozott időre szól, amíg az ott élők alternatív lakhatási lehetőséget keresnek. Krystyna azonban a városban tapasztalható lakáshiány és a havi mintegy 240 ezer forintnak megfelelő szerény nyugdíja miatt nehezen talál másik lakást.

„Talán túlságosan hozzászoktam, talán túl naiv voltam” – magyarázta. Az elmúlt években minden hat hónap után hosszabbítást kért, hogy továbbra is az ingatlanban lakhasson, amit mindig jóváhagytak.

A helyi tanács cáfolta Krystyna állítását, miszerint a lakást menedékkérők elhelyezésére használnák, és hangsúlyozták, hogy a céljuk nem más mint,

hajléktalansággal jobban fenyegetett személyek elhelyezése.

„A további lakások megszerzésére tett hatalmas erőfeszítések ellenére Würzburg városában a szükségszállások szinte teljesen megteltek” – magyarázta a szóvivő, aki szerint jelenleg drámaian megnőtt a veszélyeztetett esetek száma. Megértésüket fejezték ki „Thiele asszony aggodalmaival valamint a költözéssel járó kellemetlenségekkel” kapcsolatban, de azt állították, hogy jelenlegi lakása alkalmas „több ember vagy egy család elhelyezésére”, és ezért volt szükség az áthelyezésére.

Idén Németország-szerte elterjedtek azok a hírek, hogy német állampolgárokat kilakoltatnak otthonukból, hogy helyet adjanak az újonnan érkezett bevándorlóknak, Berlinben, ahol egy keresztény szervezet egy idősek otthonából 110 idős embert költöztetett el, hogy helyet adjon a menekülteknek.

Hasonlóképpen Lörrachban a város önkormányzati lakásszövetkezete több tucat megfizethető árú lakás hosszú távú lakóját – köztük sok idős embert – lakoltatta ki, hogy migránsokat helyezzenek el.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images /  by ah_fotobox - Andreas*H

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 24. 05:05
tavirozsa2 2023. november 21. 22:46 Németeknél kap egy vaságyat egy éjjeli szekrénnyel 2 négyzetmétert .
bagira002
2023. november 24. 05:02
Kell a hely Merkel zsoldosainak terroristáinak
Selamat
2023. november 22. 10:01
Emberbarát németek. Ja. Csak szólok, tisztán látható, hogy a német történelem ismétlésbe fogott.
lendvaiildiko
2023. november 22. 05:13
Már értem, miért venné el a 60 évesnél idősebb emberek szavazai jogát a momentumos állat. Rákosi, Gerő és Farkas most örömünnepet ül a pokolban. Németországra ügyelni kell, pár év, és 65 fölött elgőzölik a kimerült termelőerőket a magas CO2 kibocsájtas miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!