Szétszavazva

2023. november 06. 09:31

A Közel-Keleten kialakult drámai helyzet valamilyen formában állásfoglalásra kényszeríti a világot.

2023. november 06. 09:31
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Mivel a most zajló harmadik világháború »második ukrán frontján« módfelett drámai helyzet alakult ki, így nem annyira meglepő, hogy Törökország olyan ENSZ határozati javaslatot nyújtott be, ami azonnali tűzszünetre hívta a konfliktusban érintett feleket. Az ENSZ szinte minden tagországa szavazott is, ám a szavazás eredménye talán még a kialakult helyzetnél is drámaibb képet mutat.

Az talán nem olyan meglepő, hogy a tagországok döntő többsége igennel szavazott, hisz logikusnak látszik, hogy egy véres konfliktus esetén a többség a vérontás azonnal megszűnését szeretné, ezt kívánta a tagországok több mint hatvan százaléka. Az is érthető, hogy a tagországok csaknem egyharmada inkább tartózkodott, hisz egy igen kényes világhatalmi kérdésről van szó, bár létezhet azért egy olyan logika is, hogy egy, a világ jövőjét döntő módon befolyásoló kérdésben illendő volna talán minden országnak egyértelműen állást foglalnia. Mint ahogy azt is érteni véljük, hogy nem egészen tíz százalék a török határozati javaslat ellen szavazott, élükön Izraellel és az Amerikai Egyesült Államokkal, és azt is, hogy a »Monarchia« meghatározó része, vagyis Ausztria, Magyarország, Csehország és Horvátország szintén ebbe a csoportba tartozott.

Még inkább elgondolkodtató az, ahogyan az Európai Unió 27 tagországa szavazott, pontosabban »szétszavazott«. Mivel világhatalmi jelentőségű kérdésről van szó, és az Európai Unió uralmi elitjei előszeretettel hivatkoznak minden lehetséges alkalommal arra, hogy az egyetemes emberi jogok s az európai értékek minden politikai állásfoglalásuk alapját képezik, és ezek annyira egyértelműek, hogy szinte »automatikusan« adódik minden ilyen kérdésben az abszolút egységes uniós döntés, így a szétszavazás ténye igen kényes összefüggésekre mutat rá. Az önmagában is szánalmas burleszk, hogy a tagországok majd hatvan százaléka tartózkodott, élükön Németországgal. Vajon, ha annyira egyértelműen egyetemes értékeken alapul az Európai Unió minden alapvető döntése (márpedig itt a világhatalom legdöntőbb értékeire épülő kérdésről van szó), akkor most mi ez a bizonytalanság? Franciaországgal az élen nyolc ország szavazott igennel, elfogadva az azonnali tűzszünetre szólító török javaslatot, és az említett négy »Monarchia« utódállam szavazott nemmel.”

Fotó: MENAHEM KAHANA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 07. 08:22
A magát békepártinak hazudó vétótlan köpcös geci megmutatta az igazi cigány pofáját és kimászott a zsidó gazdái valagából nemmel szavazni a békére. Nem azt kell figyelni, mit hazudozik a vétótlan köpcös cigány geci, hanem azt, amit tesz!
altercat1
2023. november 07. 01:28
Elnök... https://www.youtube.com/watch?v=tWEH9R_pxL8
konzerv-3
2023. november 06. 15:05
A csavaros agyával Laci bácsi saját maga előtt szégyenkezne, ha valami ennek nyilvánvalóbbat állapítana meg. Például azt, hogy Európa egyik fele Stockholm-szindrómában szenved, hogy már elveszítette karakterét és értékrendjét. Az USA szinte már csak a berendezések erő miatt áll még mindig Izrael mellett, de már ott is olyan jelenségek ütötték fel a fejüket, amelyek egyrészt Ronald Reagan idejében még elképzelhetetlenek lettek volna, másrészt előre vetítik nemcsak a birodalom bukását, de irányvonalának megváltozását is. Végülis, volt már ilyen a történelemben... Hogy ez Izrael és a klasszikus Nyugat (amit most a Monarchia képvisel) nem jó ómen, az igen valószínű.
konzerv-3
2023. november 06. 14:53
Bognár Laci bácsit a zavaros összeesküvés elméleteibe nem követem, viszont időről időre vannak jó meglátásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!