Netanjahu: A Hamász tagjai az új nácik, visszahoznák a sötét középkort

2023. november 29. 15:21

„Mit tenne Németország, ha náluk ejtenének 1000 túszt?” – tette fel a kérdést Benjamin Netanjahu.

2023. november 29. 15:21

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök exkluzív tévéinterjúban beszélt a Hamász elleni háborúról, amelyben azzal vádolja a katonaság cselekedeteinek bírálóit, hogy mentelmi jogot adnak a terroristáknak – jelent meg a Die Weltben.

„Nem kétséges: folytatni fogjuk a Hamász megsemmisítésére irányuló katonai csapásokat, mert a terroristák egyértelműen kijelentették, hogy újra és újra meg fogják ismételni ezeket a borzalmakat. És ezt sem Izrael, sem más civilizált ország, sem egyetlen felelős vezetés sem tudja elfogadni. Izrael pontosan azt teszi, amit a háborús törvények előírnak. Felszólítjuk a civileket, hogy költözzenek biztonságos zónákba. Biztonságos folyosókat alakítottunk ki a civilek számára a harci övezet elhagyásához, de a Hamász ezekre a biztonságos zónákra is rálőtt. Szándékosan próbálják növelni a polgári áldozatok számát, Izrael pedig mindent megtesz a polgári áldozatok számának minimalizálása érdekében.

Ezek a szörnyű barbárok a civileket veszik célba. Nem véletlenül égettek csecsemőket, nem véletlenül erőszakoltak meg és gyilkoltak meg nőket.

Aki nem tud különbséget tenni a civilek emberi pajzsként való szándékos felhasználása és Izrael törvényes katonai akciói között, az elvesztette minden erkölcsi iránytűjét. Ez a hamis szimmetria mentelmi jogot ad a gyilkosoknak” – fogalmazott a politikus.

Netanjahu a világszerte megjelenő, Izrael elleni tüntetésekről is szót ejtett.

„Az Izrael elleni tiltakozásokon lényegében a gyilkosok oldalára álltak. Ki rabol el holokauszt-túlélőket és tíz hónapos csecsemőket?

Olaf Scholz kancellár Izraelben tartózkodásakor helyesen fogalmazott, amikor azt mondta, a Hamász tagjai az új nácik.

Örülök, hogy Németország legnagyobb politikai pártjai mellettünk állnak, és osztják ezt a kijelentést” – hangsúlyozta, miközben a terror elleni háború súlyára is felhívta a figyelmet.

„A Hamász célja, hogy először a Közel-Keletet, majd a világot is visszavezesse a barbárság korába, a sötét középkorba. Nem tűnnek el, hacsak nem győzzük le őket.

Mit tenne Németország, ha 10 ezer embert gyilkolnának meg egy nap alatt? Mit tenne Németország, ha 1000 túszt ejtenének, köztük csecsemőket?

Vajon tétlenül állna, és azt mondaná: hát nem tehetünk semmit, mert a terroristák civil negyedekben bujkálnak? Vagy fellépne ezekkel a gyilkosokkal szemben, és mindent megtenne annak érdekében, hogy megcélozza őket, és minimalizálja a civil áldozatok számát?” – tette fel a kérdést izraeli miniszterelnök.

Fotó: Sven Hoppe/dpa Picture-Alliance via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. november 30. 08:54
Mit tennének? Plüssmackókat és mécseseket vinnének a Brandenburgi kapuhoz!
Kozmosz
2023. november 29. 22:41
Ez is fulladjon meg Bidennel közös pöcegödörben. Nyugalmasabb lenne a világ.
alenka
2023. november 29. 20:07
Gyatra hasonlat , középkorban nem voltak nácik...ez a zsidó agyament ...
alexandrosz-2
2023. november 29. 19:59
No meg a tetves kurva anyádat te mocskos tömeggyilkos zsidó háborús bűnös! A saját gyerek és asszonygyilkos bandádat nácizd te mocskos barom zsidó! A sötét középkor a tetves, pajeszos, sábeszdeknis fejetekben tombol, amiont azt láthatjuk naponta Palesztínában és a hazánkban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!