Közeleg a nukleáris háború? Putyinék ballisztikus rakéta kilövését tesztelték tengeralattjáróról (VIDEÓ)

2023. november 05. 09:54

Sikeres volt a próbaindítása annak a rakétának, amely nukleáris robbanófejeket is célba tud juttatni.

2023. november 05. 09:54
null

Oroszország sikeres próbaindítást hajtott végre tengeralattjáróról a nukleáris robbanófejek célba juttatására alkalmas Bulava ballisztikus rakétával – jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium. 

„A ballisztikus rakéta kilövése a tesztsorozat utolsó eleme, amely után döntés születik a hordozó haditengerészeti szolgálatba állításáról”

 – közölte a védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleményében. 

A minisztérium a tesztkilövés pontos időpontjáról nem adott tájékoztatást. 

A Borei-osztályú stratégiai rakétahordozó tengeralattjáró 16 Bulava ballisztikus rakéta szállítására alkalmas és modern torpedó fegyverekkel is fel van szerelve – áll a közleményben. A minisztérium tájékoztatása szerint a haditengerészetnél már három Borei-osztályú tengeralattjáró van szolgálatban, egy tesztelés alatt áll és további hármat építenek. 

Az Oroszország északi partjainál víz alatti pozícióból indított interkontinentális rakéta több ezer kilométerre lévő célpontot talált el a Kamcsatka-félszigeten. A 12 méteres Bulava rakéta becsült hatótávolsága mintegy 8 ezer kilométer és akár hat nukleáris robbanófejet is hordozhat.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia/Mil.ru

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. március 19. 16:19
Ezt nem értik a jenki marhapásztorok. A két óceánban ott vannak rejtve az orosz tengeralattjárók keleten is, nyugaton is, minimális távolságra az eddig sérthetetlennek hitt amerikai területektől. Percek vagy másodpercek(!) alatt nyakukon az atom. Aztán már nem kell hugyos józsijuknak vigyázni a lépcsőn, Se józsi, se lépcső nem marad. És ez vár a németekre, az angolokra, a franciákra és valószínűsíthetően a lengyelekre is. A nato vezető hatalmai képtelenek felfogni a mai realitást. Atomháború esetén nekik sincs menekvés. Menekvés csak az oroszoknak létezik, országuk méretéből következően. Meg talán nekünk is, ha mélynövésű vezérünk azonnak kiszáll a medve bármilyen szintű ingerléséből. Még akkor is, ha nem érkezik nekik és a lölőékknek a lóvé a brüsszeli bandától.
Janika50
2023. november 05. 21:20
Valószinü igen. Csak remélem, ezt már nem ússza meg a szabadság hazája sem. Egyszer jó lenne, ha ők is éreznék a törödést. Épp elég vér foly már miattuk.
szintetikus
2023. november 05. 17:30
Engem nem zavarna. Az orosz szoponcoknak és a pulyáiknak nem is állna rosszul egy kis nukleáris hamu. 😂😂☢️
orokkuruc-2
2023. november 05. 15:52
KomisszárHU 2023. november 05. 10:39 .. Már írtam több helyen is: a nagyon régen, több egyéb blog között csak próbából létrehozott Mandiner pénzügyileg nem volt elég sikeres, de annyit azért még ért, hogy ne dobják ki úgy mint pl. a blog.hu többi volt "lakóját". Az új jószágoknak megmondták minden plusz talált pénz, tehát AKG-s tudással és tahósággal optimalizálták a kattintásvadászatot. Ez sok mindent megmutat a jobboldal viszonyáról a kommunikációhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!