Kadirov kiskorú fia komoly pozíciót kapott az orosz hadseregben

2023. november 29. 09:23

Adam Kadirovot már többször kitüntették.

2023. november 29. 09:23

Katonai megfigyelőnek nevezték ki az orosz hadsereg kötelékéhez tartozó csecsen alakulatok egy újonnan felállított zászlóaljában Adam Kadirovot, Ramzan Kadirov csecsen vezető 16 éves fiát – közölte szerdára virradóra Adam Delimhanov, az orosz nemzeti gárda csecsen hadosztályának vezetője, orosz parlamenti képviselő.

„Ez a kinevezés természetes következménye Adam népünk vallási, családi és kulturális értékeinek megőrzése érdekében végzett kiemelkedő szolgálatainak” – fogalmazott Telegram-bejegyzésében a Csecsenföld második legmagasabb rangú tisztségviselőjének tartott vezető.

Adam Kadirovot már többször kitüntették, újabb megbízatását megelőzően, november elején „vezetői tehetségét” méltatva

pedig apja biztonsági szolgálata főnökévé léptették elő.

A csecsen elnök fia egyebek között a Csecsenföld Hőse címet viseli, amiért megvert egy őrizetben lévő férfit, akit Korán-égetéssel gyanúsítottak. Ramzan Kadirov videót is közzétett, amelyen büszkeségét fejezi ki a történtek miatt.

A Csecsenföldet 2007 óta irányító Ramzan Kadirov – akit gyakran vádolnak azzal orosz és nemzetközi emberi jogvédő csoportok, hogy semmibe veszi az emberi jogokat, emberrablások, kínzások és gyilkosságok fűződnek a nevéhez – eddig több ezer csecsen harcost küldött Ukrajnába a háború kezdete óta.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: TATIANA BARYBINA / PRESS SERVICE OF THE GOVERNOR OF THE STAVROPOL TERRITORY / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2023. november 30. 08:41
Csak, hogy tartsuk a szokásokat..........
akkor ki
2023. november 29. 14:29
A világhírű focicsapatokban is játszanak 18-19 éves sihederek, megverik az ellenfelet, és??? Mi ebben a furcsa??!!
kamasuka
2023. november 29. 13:57
Mielőtt elborzadna mindenki, róla van szó: https://www.youtube.com/watch?v=WzmPD5zzvk0 Tehát, nem egy Vadai Ágnes kaliber fog dönteni a T72esek Irakba történő ingyen átadásáról ...
Kovács Ubul
2023. november 29. 12:53
Ősi türk szokás a vezető családjának tisztességtelen előnybe helyezése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!