Leleplezte a Gazprom-vezér az európai országokat: hiába tagadják, alaposan bevásárolnak az orosz gázból

2023. november 11. 15:21

Még azok az országok is, amelyek azt állítják, hogy nem – jelentette ki Alekszej Miller.

2023. november 11. 15:21
null

Az Európai Unió (EU) számos országába továbbra is áramlik az orosz gáz, beleértve azokat is, amelyek hivatalosan felhagytak vele – jelentette ki Alekszej Miller, a Gazprom vezetője, olvasható a Magyar Nemzeten

Azt, hogy hány helyre jut el a gáz, nem akarta részletezni, de hangsúlyozta,

hogy a gáz nemzeti szín nélküli, és olyan országokba is szállítják, amelyek korábban elzárkóztak az orosz gáz vásárlásától.

Miller kijelentette, hogy jelenleg a baumgarteni gázközpontban zajlanak a szállítások, ahonnan az EU-országokba továbbítják a gázt. Az osztrák gázelosztó központ orosz gázellátásának lehetősége Ukrajna területén áthaladó tranzittal valósul meg.

A Gazprom vezetője szerint Dél- és Délkelet-Európába továbbra is az aláírt szerződések alapján történik az orosz gázszállítás. Miller elmondta, 

hogy az orosz gáz elérhető az európai piacon, még azokban az országokban is, amelyek azt állítják, hogy nemzeti piacukon nem.

November 1-jén Miller azt is kifejtette, hogy a nyugati országok üzleti képviselői szeretnék, ha az oroszországi gáz visszatérne piacaikra. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a következő évtizedekben a nyugati országok gázpiaca valószínűleg szűkös marad, és a fejlődést az új gazdasági központok, például a globális dél és az ázsiai csendes-óceáni térség országai határozzák majd meg, amelyekkel Oroszország dinamikusan fejleszti kapcsolatait.

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. november 12. 00:25
Nevesítsük csak , kik vesznek orosz gázt,kik az álszentek! Belgium és Spanyolország a világ második és harmadik legnagyobb orosz LNG-importőre 2023-ban. Belgium még növelete is az importját. Az EU rekordmennyiségű cseppfolyósított földgázt importál Oroszországból - tudósít a Financial Times. A spanyol Naturgy és a francia Total is nagy mennyiségű orosz cseppfolyósított földgázra kötött folyamatos szerződéseket. https://bennfentes.net/2023/09/04/cseberbol-vederbe-a-szankciok-ellenere-az-eu-az-orosz-lng-rekordimportore +Hollandia,+Olaszország,+Törökország,+Görögország https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/putyin-pincsi-orosz-lng-europa
Dzsekvols
2023. november 12. 00:10
Ezt megszívtuk. Szerintem még mi sem ússzuk meg.
pandalala
2023. november 11. 23:22
gáz
letsgobrandon-2
2023. november 11. 20:04
reciproki a kurva anyád The Russian gas habit Europe can’t quit: LNG Nord Stream may have died but EU liquefied natural gas imports from Russia have increased by 46 percent this year. https://www.politico.eu/article/russia-gas-europe-lng-putin/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!