A szombatra tervezett palesztinpárti tüntetések elhalasztását kéri a Scotland Yard

2023. november 07. 07:36

A háborúk áldozatairól emlékeznek meg Nagy-Britanniában, a szervezőket ez nem igazán érdekli.

2023. november 07. 07:36

A VEOL arról ír, hogy a szombatra tervezett palesztinpárti tüntetések elhalasztását kéri a Scotland Yard a szervezőktől, aznap ugyanis az évszázados hagyománynak megfelelően a háborúk áldozatairól emlékeznek meg Nagy-Britanniában. A probléma az, hogy a szervezők egyelőre nem mutatnak hajlandóságot a november 11-ére, vagyis az első világháborút lezáró tűzszünet emléknapjára meghirdetett demonstrációk elnapolására. Emlékeztetnek: 

a Gázai övezetben zajló izraeli hadműveletek ellen eddig négy egymást követő szombaton vonultak tüntetők tízezrei London és több más brit nagyváros utcáira.

A Scotland Yard hétfő este közölte: a demonstrációról leszakadhatnak egyes csoportok, amelyek a közrend megzavarására és bűncselekmények elkövetésére készülhetnek. A tájékoztatás szerint a londoni rendőrség illetékesei hétfőn tárgyaltak a szervezőkkel, akik azonban elutasították a kérést. Ade Adelekan, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese ugyanakkor hétfő esti nyilatkozatában megerősítette a halasztási kérést.

Hangsúlyozzák: Adelekan szerint 

a Hamász október 7-ei terrortámadása óta 160-nál több embert vettek őrizetbe Londonban számos törvénysértés, köztük rasszista indíttatású bűncselekmények, erőszakcselemények, rendőrök elleni támadások gyanújával, 

és nő a tüntetésekhez kötődő, leszakadó csoportok által elkövetett törvénysértések száma.

A szervezők válasznyilatkozatukban hangsúlyozták: a következő szombatra tervezett tüntetések csaknem két órával a háborús áldozatok emléke előtti, hagyományosan délelőtt 11 órakor tartott jelképes néma főhajtás időpontja után kezdődnek, és a menet útvonala ezúttal messze elkerüli a londoni kormányzati negyed közepén álló emlékmű, a Cenotaph környékét, amely minden évben a központi megemlékezés helyszíne – számol be a VEOL.

Nyitókép: Alberto Pezzali / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 07. 10:15
Free Tibet ? Kurdisztán ? Ujgurok ? Ukik ? MIND STORNO ?!?!
rockercicc
2023. november 07. 10:08
Milyen röhejes! Könyörögnek a mocskos terrorista csőcseléknek! Simán be kéne tiltani, ha meg mégis kieszi őket a fene, akkor vízágyú, második lépésként simán közéjük kéne lőni. Sok rohadt parazita!
Józsi6
2023. november 07. 08:49
Én biztos vagyok benne, hogy a Scotland Yard kérése meghallgatásra talál. Bár fogadni nem fogadnék rá.
faramuci
2023. november 07. 08:28
Kéri??? Könyörög,esdekel az állatja! Saját hazájában nincs otthona, az nemes angolnak..... Mintha az albérlőm engedélyét kérném ,hogy kimehessek az udvarra......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!