„Nem lehet ráismerni Gáza városra, az éjszakai bombázás után” – állítja a palesztin polgári védelem

2023. október 28. 14:23

Mahmúd Bassza szerint több száz épület „teljesen megsemmisült”.

2023. október 28. 14:23
null

Több száz épület „teljesen megsemmisült” a Gázai övezetben az éjszakai izraeli bombázásokban – közölte szombaton a palesztin polgári védelem. „Épületek és házak százai semmisültek meg teljesen, és több ezer további otthon is megrongálódott” – mondta Mahmúd Basszal, a Hamász iszlamista szervezet ellenőrzése alatt álló terület polgári védelmi szóvivője az AFP hírügynökségnek. 

„Kórházakból folytatnak háborút” 

Az éjszakai intenzív bombázás után nem lehet ráismerni Gáza városra és az északi kormányzóságokra – tette hozzá. Az AFP által közölt szemtanúi beszámoló szerint a legsúlyosabb izraeli bombázás az éjszaka két kórház, a gázai al-Sifa és az indonéz adományokból felépült intézmény körüli területekre összpontosult az övezet északi részén. Néhány órával az éjszakai bombázások megkezdése előtt az izraeli hadsereg azzal vádolta meg a Hamászt, hogy 

kórházakból folytat háborút” és „élő pajzsként” használja a lakosságot, amit azonban az iszlamista szervezet kategorikusan tagad. 

Eközben a palesztin fegyveresek továbbra is támadják rakétákkal az övezethez közeli izraeli településeket a hadsereg közlése szerint. Emiatt gyakran megszólalnak a légoltalmi szirénák ezeken a helyeken. Az Izrael déli szegletében fekvő, tengerparti Zikim falura mért támadás elkövetőjeként jelentkezett a Hamász fegyveres szárnya, az Izzedín el-Kasszám Brigádok. A háborút az robbantotta ki, hogy a Hamász október 7-én súlyos és kegyetlen támadást indított izraeli települések ellen.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 28. 20:27
machet Nem sietik el. Langsam spatzieren ! Majd megsaffenolják okosba ,! Van még bomba... Aztán 155mm es skuló...
survivor
2023. október 28. 20:24
Mahmud bassza Pankotait... Ja, meg Grétát is...
survivor
2023. október 28. 20:20
Bassza Mahmud ! Elbaszta !
machet
2023. október 28. 19:28
És jönnek a következő lépések.Esély van a teljes elszabadulásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!