Megérkezett Izraelbe Joe Biden

2023. október 18. 10:18

„Üdvözöljük, elnök úr! Isten áldja meg, hogy megvédi Izrael népét!” – jelentette Jichák Hercog államelnök.

2023. október 18. 10:18

Izraelbe érkezett szerda délelőtt Joe Biden amerikai elnök, hogy kifejezze szolidaritását az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadása után.

Joe Biden amerikai elnököt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Jichák Hercog államelnök fogadta a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Az elnöki konvoj egy tel-avivi szállodába szállította az amerikai elnököt és kíséretét.

Üdvözöljük, elnök úr! Isten áldja meg, hogy megvédi Izrael népét!” – jelentette Jichák Hercog államelnök

hivatala közleménye szerint az amerikai elnöknek repülőgépe landolása után. Az amerikai elnök fekete öltönyben, kék-fehér nyakkendőben szállt ki az elnöki gépből, s megölelte mind az izraeli kormányfőt, mind az államfőt.

Hivatalos megbeszélésein túl a 12-es kereskedelmi tévécsatorna értesülése szerint

Biden találkozni fog a Gázai övezetbe hurcolt amerikai állampolgárságú túszok családtagjaival,

akiket a Hamász terrorszervezet október 7-én elrabolt és azóta is fogva tart. Az elnök munkatársai találkozót kértek Rachel Ederivel, azzal az Ofakim városban élő nővel, akit túszul ejtett október hetedikén a Hamász öt terroristája, s aki tizenkilenc órán át etette őket, és beszélgetett velük, amíg az izraeli túszmentő kommandósok kiszabadították.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. október 18. 20:02
Meleg szavakkal köszöntötte az izlandiakat?
alenka
2023. október 18. 13:42
Vajon vitt magával elég pelenkát?...szinte aggódom...
Csakislovacska
2023. október 18. 12:59
Azért azt is említsük meg hogy a Magyar Király volt Jeruzsálem királya. Nem mellékes,a cikk írójának illene tudnia,megemlítenie.
Mich99
2023. október 18. 12:00
...de közben A terroristák jól bekavartak neki a saját kórházuk megbombázásával és a Pánarab Harag felkorbácsolásával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!