Az orosz külügyi szóvivő az USA-t sejti az izraeli háború hátterében

2023. október 10. 15:20

Marija Zaharova szerint ez súlyosabb titok, mint John F. Kennedy meggyilkolása.

2023. október 10. 15:20
Zaharova, Maria

Gyanakvó posztot tett közzé Telegramján Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Zaharovának az tűnt fel, hogy „Blinken külügyminiszter nem volt hajlandó kommentálni az USA felderítő szolgálatainak értékeléseit, melyekben nem tudták megjósolni a közel-keleti eszkalációt”.

Szerinte ez érthetetlen, hiszen „arról, hogy Oroszország »lerohanja« Ukrajnát, az Amerikai Egyesült Államok a viálgnak már 2021 végén is két hónapon át meséltek, aztán 2022 elején még két hónapig”. Ehhez képest „itt Washingtonnak nem tűnt fel a hatalmas katonai összetűzés legközelebbi szövetségesüknél, melynek területén amerikai állampolgárok ezrei tartózkodnak?”

Zaharova tehát nem érti: ha őket képes volt leleplezni az USA, a Hamászt miért nem?

„Hogy létezik, hogy az USA-ban senki egy szót sem szólt a jelenlegi közel-keleti eszkaláció napjáig bezárólag? Még egy titok ez, és súlyosabb John Kennedy meggyilkolásánál”.

Marija Zaharova azt sejteti: lehetetlen, hogy az USA erről ne tudott volna előre, hiszen „az amerikaiaknak mindenütt vannak műholdjaik, katonai bázisaik, köztük ebben a régióban is. Pénzügyminisztériumuk a világ összes dollárjának forgalmát ellenőrzi, titkosszolgálataik lehallgatást végeznek, és figyelik az amerikai IT-cégek hardverét. S a legfontosabb az, hogy a Biden-adminisztrációból senki sem mondott le e hatalmas kudarc miatt”.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2023. október 12. 20:55
Igaza lehet az orosz asszonynak, hamár jó egy éve tervezték, akkor tuti hogy tudniuk kellet a jenkiknek.
riccky
2023. október 11. 20:11
Ezt Netanyahu szervezte meg. Ezzel háború és vészhelyzet van. Tilos tüntetni vagy nagyobb nyilvános akár ellenálló eseményt szervezni. Nincsenek választások mert elhúzódó helyzet. Azt hiszitek hogy Irán a Hezbollah, Izrael nem áll titkos kapcsolatban... Ne vicceljetek. 1979 óta nem meri Irán megtámadni Izraelt. Csak mások által??? Na ne! Tel Avivban élek (igen magyarok által utált zsidó származású vagyok), és végig itt voltam. 3.5 órán át bejelentésre nem ment ki egy katona sem hívás ellenére nem rohantak a katonák. Ezt Bibi és USA akarta. USAnak éppenhogy Bibi az érdeke mert hatalmas támogatása van. Sajnos! De amíg valaki nincsen itt ne ítélkezzen. A Gazaiak elmebetegek. Sok köztük a normális és aki ide eddig be lett engedve számtalanszor segítséget kér hogy ne kelljen visszamenni e az övezetbe és rendes ember. Igazi arabok ez a lényege. Nem mind de alapból igen. Nagyon más kultúra és nyomott kultúra. Ez főleg Gáza. Ciszjordániai másabb sok a keresztény de titokban azok.
Zétqró kalapincs
2023. október 10. 21:08
Mindenki tudott róla, a CIA, az oroszok, sőt nem kizárt, hogy a Mosad is tudott róla, de mivel mindenkinek jobban fekszik egy zűrzavaros, liberális, gyenge, irányítható Izrael, mint egy erős nemzetállam, ezért nem szólt senki a Netanjahu adminisztrációnak... Emelett mindenkinek megvolt a külön kis privát érdeke, a Biden adminisztrációnak az elterelés Ukrajnáról a választások miatt, az oroszoknak a zűrzavar fenntartása a közelkeleten, az olaj árának drágításáért, a Mosad vezetése meg fasírtban van a Netanjahu kormánnyal mert le akarja váltani a régi gárdát... Irán meg intézte az egészet, mert nem akar arab izraeli megbékélést.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. október 10. 20:35
nem titok ez így akarnak kiugrani az ukránok mellől
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!