Magyar szurkolókat vettek őrizetbe Litvániában

2023. október 17. 09:00

Magyar rendőrök is érkeztek, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban, hogy ne legyen baj, mondta el Szijjártó Péter.

2023. október 17. 09:00
null

A tárcavezető arról számolt be, hogy eljött a mérkőzés napja, amelyen „végleg eldőlhet az, amit szívünk mélyén már most eldőltnek érzünk, hogy a magyar válogatott egyenes ágon, csoportelsőként kijuthat a jövő évi Európa-bajnokságra”. „Ehhez Litvániában jó lenne nyerni. Az biztos, hogy 

a szurkolókon nem fog múlni, hiszen mind az 1500 vendégjegyet megvásárolták” 

– mondta, hozzáfűzve, hogy az érintettek alapvetően egyénileg utaznak a balti országba.   

„Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor 

forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak” 

– emelte ki. Szijjártó Péter rámutatott, hogy négy, Vilniusban dolgozó munkatársa mellé egy, a külügyminisztérium központi konzuli stábjából kiküldött kolléga csatlakozott. Őket a +370 655 54 343 ügyeleti telefonszámon lehet elérni, akár már most is – tájékoztatottt.   

Az Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban annak érdekében, hogy ne legyen baj – tudatta. Közölte: 

sajnos, előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. 

A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, és az ígéretek szerint a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.   

„Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és 

reméljük, hogy ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig meg fog oldódni, 

több ilyen problémánk pedig reméljük, hogy nem lesz a mai nap folyamán” – mondta. „Mindenkinek jó szurkolást és természetesen magyar győzelmet kívánok!” – jelentette ki.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 17. 19:18
Gondolom a vád az oroszbarátság, vagy legalábbis nem akarták Oroszországot megtámadni.
Tommaso
2023. október 17. 19:15
mocskos magyar "stózurkolók" Oszt mennyire fel vannak háborodva, ha zártkapus büntetéseket kapunk -. sorozatban. FONTOS CÉL: Végre van egy jó csapatunk, az ő színvonalukra kellene felhozni a nézőket is. Tudom, ez szinte lehetetlen, de meg kell próbálni!
papamaci57
2023. október 17. 19:04
A litvánok megint a hoholok seggét nyalják.
survivor
2023. október 17. 13:22
Óriási ÁRLESZÁLLÍTÁS Belgiumban ! Brüsszelben INGYEN adják a svéd húsgolyókat ! Pontosabban, svéd húsba a golyókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!