Különös táska volt Putyin kíséreténél Pekingben

2023. október 18. 22:46

A Reuters szerint a nukleáris indítókódokat tartalmazó aktatáska is Putyinnál volt a kínai tárgyalásai során.

2023. október 18. 22:46

Ritka felvételek láttak napvilágot Vlagyimir Putyin orosz elnökről Pekingben, amint kíséreténél feltűnt egy táska, amely valószínűleg a nukleáris csapás elrendelésére alkalmas, különleges aktatáska volt – írta a Reuters. 

Putyint a Hszi Csin-ping kínai elnökkel Pekingben tartott találkozója után kapták lencsevégre, amint biztonságiakkal körülvéve egy másik találkozóra sétált, és két egyenruhás orosz tengerésztiszt követte, akik egy-egy aktatáskát vittek magukkal. A Reuters megállapítása szerint az egyik aktatáska a „Cheget” néven ismert (a Kaukázus hegységben található azonos nevű hegyről kapta a nevét) és mindig az elnöknél van, de érthető okokból csak ritkán látható a közvélemény számára. 

Az amerikai elnök is rendelkezik egy ilyen eszközzel – az úgynevezett „nukleáris focilabdával”. A táska tartalmazza azokat a kódokat, amelyekkel az elnök hitelesíthetné a nukleáris rakéták indítására vonatkozó parancsot, ha nem tartózkodna a Fehér Házban. Az amerikai elnök nukleáris táskáját legutóbb júliusi londoni látogatásán sikerült lefényképezni

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 19. 19:14
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra! csak az ostobábbak írjanak vissza ide!
Szuperszig
2023. október 19. 13:46
Vitték az atombomba nyomógombját, csak egy táskában nem fért el.
nyugalom
2023. október 19. 09:27
A zsebeben volt, telefonon keresztül akarta magnyomni a gombot, a taskaban a valto ruhaja volt!
Obsitos Technikus
2023. október 19. 09:04
Különös újság lett ez a Mandiner..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!