Kadirov állítja: csak úgy özönlenek a volt wagneresek a csecsen különleges erőkhöz

2023. október 30. 09:34

Szerinte a jövőben még többen fognak csatlakozni az alakulathoz.

2023. október 30. 09:34

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság vezetője Telegram-oldalán arról számolt be, hogy a Wagner zsoldoshadsereg egykori harcosai közül sokan csatlakoztak a Ahmat különleges alakulathoz. Az egység parancsnoka, Apti Alaudinov több mint 170 korábbi Wagner-harcossal tárgyalt a csatlakozásról.

Kadirov hozzátette, a Wagner-csoport harcosai már korábban szerződést kötöttek az Ahmattal, és szerinte a jövőben még többen lépnek majd be. 

Bejegyzésében azt írta, az Ahmat egy nemzetközi egység, amelynek egy közös célja van: 

„hűségesen harcolni az ukrán nacionalisták ellen, és megvédeni a hazát minden fenyegetéstől”.

„Üdvözlöm a Wagner-harcosok döntését. Tapasztalatukra szükség lesz a feladatok megoldása során. Tudjuk, hogy ezek a harcosok soha nem keresték a könnyű utat, és mindig kiálltak a haza védelmében.”

Nyitókép: Telegram

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. október 30. 15:03
Csecsenföldi lázadással fenyegetik Putyint, szétzilálnák Oroszország működését Vlagyimir Putyin orosz elnök legelszántabb szövetségese Ramzan Ahmadovics Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke, de a muszlim többségű tagállamban sokan szabadulnának Moszkvától. Most az ukránokkal szimpatizáló csecsen alakulatok bejelentették, hogy fegyveres függetlenségi harcba kezdenek Oroszországban. Mindez súlyos gazdasági károkat okozhat a Kremlnek. Szabó Dániel, napi.hu, 2022. július 21.
contractor-2
2023. október 30. 13:53
Lesz itt még az oroszoknak problémája a csecsenekkel csőstül. Na meg az összes kaukázusi muszlimmal. Ezek teljesen őrültek. Putyin helyében azért nem nagyon barátkoznék velük, de rajtuk kívül meg kivel? Ja a magyarokkal.
lesmiserables
2023. október 30. 10:09
Két éve egy szaros métert nem haladnak
Kovács Ubul
2023. október 30. 10:02
A kedvenceitek, fideszmuszka nácigecik: "Ha maradt még egy kevés hely a pokolban, az alighanem a magyar származású, nagyszőlősi hős ukrán katona, Szerhij Potoki – magyarosan Pataki Szerhij – gyilkosaira vár. A hazáját védő katonát Bahmutban elfogták, lefejezték, majd egy üzenetet küldték szét a telefonjában talált számokra: „Szerhij már zsákban van”." "– Csecsenek voltak. Így írták alá az üzenetet, „Ahmat az erő”. Az OMON "Akhmat-1" új, 2 ezer harcost számláló különleges csecsen egység, olyasmi, mint az SS volt a hitleri Németország idején."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!