Így telt Novák Katalin pápua új-guineai látogatása (VIDEÓ)

2023. október 27. 18:20

A helyiek nagy örömmel fogadták a magyar államfőt.

2023. október 27. 18:20

Állami látogatást tett Pápua Új-Guineában Novák Katalin. Erről az államfő Facebook-oldalán is beszámolt. Mint írta, egy bátor, keresztény magyar nő, Molnár Mária tiszteletére avattak harangot Pápua Új-Guineán, a helyiek lelkes ünneplésével.

A bejegyzésből kiderült, hogy Molnár Mária református misszionáriusként érkezett a szigetre mintegy száz évvel ezelőtt, ahol éveken keresztül dolgozott és hirdette az Igét. 1943-ban tragikus körülmények között végezték ki. 

Molnár Mária emlékét nagy tisztelet övezi Pápua Új-Guineán.

A látogatásról egy videós összeállítás is készült, melyben az látható, hogy a helyiek örömmel és nagy lelkesedéssel fogadták Novák Katalint, akit elhalmoztak virág- és fejdíszekkel. A magyar köztársasági elnök is jól érezte magát szemlátomást az egzotikus országban. A vizit során szó esett ösztöndíjakról, környezetvédelemről és befektetésekről is.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. október 29. 07:35
Novicsok-5 .. már a neved is egyértelmű utalás a melegbarnára, amiért rajongsz!
csapláros
2023. október 28. 10:08
Novicsok-5 2023. október 27. 21:02 ...""...harangot avattak...a helyiek lelkes ünneplésével."Ezt a pápuák állítják vagy mi, hogy lelkes ünnepléssel fogadták? Szerintem inkább torkig vannak a gyarmatosítókkal. "... 1. A 830 nyelvet beszélő törzsi közösségből állók többségének fingja sincs a gyarmatosításról a gyarmatosításban gazdag múlt ellenére, különben nem III. Károly brit király lenne az államelnökük. 2. A gyarmatosítást a NEM GYARMATOSÍTÁSI szándékkal érkező Novák féle küldetéssel összemosni is a geciláda mivoltodat igazolja, amelyet itt TÖK FÖLÖSLEGES reklámoznod. 3. Tanulj baromarcú, hogy tinó legyen belőled: ahogy a művelt cigány is elkülönül és el is határolódik a telepi és pl. a szabolcsi letirpákozott cigányoktól, úgy az iskolázott, írástudó pápuák is tisztában vannak a függetlenségük és a kultúrájuk értékeivel, amelyet Novák éppen, hogy gazdagítani ment, és amelynek alapjait éppen a magyar misszionáriusnő igyekezett megteremteni. Tehát lelkesen fogadták.
csapláros
2023. október 27. 21:25
Hogy összegyűlt itt mint a magyarság gyilkos, magyarság zabálni akaró liberálnáci falra kenhető nemzetáruló renegát, idegen szívű, a magyarságát a seggében hordó takonyládák törzsi csürhéje: Lotti, Letsgobrandon-2, Ad majorem Dei gloriam, sentimental, orbanegygeci-0, kunfia-1, Novicsok-5, hogy közös maszturbálással véljék ondójukkal a köztársasági elnökasszonyt beszennyezni, de csak egymás faszát fogdossák és szopkodják kalákában...Hiába, hasonló gennyláda ürülék, hasonlóknak örül...
Novicsok-5
2023. október 27. 21:02
"Egy bátor, keresztény magyar nő, Molnár Mária tiszteletére avattak harangot Pápua Új-Guineán, a helyiek lelkes ünneplésével." Ezt a pápuák állítják vagy mi, hogy lelkes ünnepléssel fogadták? Szerintem inkább torkig vannak a gyarmatosítókkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!